ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μητρόπολη: Προς οριστική επίλυση το ζήτημα των εκτάσεων σε Κεραμίδι και Βένετο

μητρόπολη-προς-οριστική-επίλυση-το-ζή-356136

Ευρεία σύσκεψη σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει μεταξύ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου και κατοίκων της περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Χρήστος Μουκώρος, Κων/νος Μαραβέγιας και Αθανάσιος Λιούπης, εκπρόσωποι των Βουλευτών κ.κ. Αλεξάνδρου Μεϊκόπουλου και Κατερίνας Παπανάτσιου, οι Δικηγόροι της περιοχής Κεραμιδίου και Βενέτου κ.κ. Νικόλαος Παπάτος και Ιωάννης Βογιατζάκης και η Συντονιστική Επιτροπή των πολιτών, αποτελούμενη από τους κ.κ. Δημήτριο Παλληκάρη, Ανδρέα Βλαχόπουλο, Ντίνα Βλασταρίδου, Δημήτριο Τζιόρτζιο, Ελένη Περγάντου, Ανδρέα Μαμάκη, Ιωάννη Ευθυμίου, Γεώργιο Κοντογιάννη και Κων/νο Πανομάτη.

Μετά την αναλυτική ενημέρωση του Σεβασμιωτάτου για το πρόβλημα που έχει ανακύψει και την υποβολή συγκεκριμένων αιτημάτων εκ μέρους των εκπροσώπων της περιοχής, ο κ. Ιγνάτιος επανέλαβε την εκπεφρασμένη, ήδη, βούλησή του, το ζήτημα να λυθεί νομίμως και οριστικώς, προς όφελος των κατοίκων των δύο χωριών και αποφασίστηκε: «Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα αναμένει από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου την ακριβή αποτύπωση και οριοθέτηση των κτηματικών περιφερειών που περικλείουν τα χωριά Βένετο και Κεραμίδι και τυχόν περιοχές εκτός των κτηματικών περιφερειών, που είναι ζωτικής σημασίας για τα χωριά. Η Ιερά Μητρόπολη αναλαμβάνει την ευθύνη οι εκτάσεις αυτές να μην δηλωθούν από την Ιερά Μονή Φλαμουρίου στο Κτηματολόγιο, με την σύμφωνη γνώμη των οικονομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να λυθεί οριστικά το θέμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου