ΤΟΠΙΚΑ

Στη Μητρόπολη οι κάτοικοι Κεραμιδίου και Βενέτου

στη-μητρόπολη-οι-κάτοικοι-κεραμιδίου-356295

Το κατώφλι του γραφείου του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου θα περάσουν σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων Κεραμιδίου- Βενέτου καθώς και οι βουλευτές του νομού που έχουν προσκληθεί, για να συζητηθεί το φλέγον θέμα με τη διαμάχη που έχει ανακύψει με την Ιερά Μονή Φλαμουρίου.

Η αντιπροσωπεία θα ζητήσει από τον Μητροπολίτη το θέμα να λυθεί τοπικά, ή δυνατόν σήμερα, πριν συνεδριάσει αύριο η Ιερά Σύνοδος. Καθολικό αίτημα να απόσχει η Ιερά Μονή Φλαμουρίου από κάθε διεκδίκηση των εκτάσεων 15.000 στρεμμάτων, τις οποίες η Μονή θέλει να εγγράψει στο Κτηματολόγιο.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου εκ μέρους των κατοίκων ο νομικός τους σύμβουλος Νίκος Παπαπέτρου, τόνισε ότι είναι απολύτως νόμιμοι, καθώς έχουν νόμιμα δικαιώματα κυριότητας, ενώ επίσης δεν αμφισβητούν την κυριότητα της μονής επί των δασικών εκτάσεων.

«Δεν τίθεται θέμα δικαιωμάτων καλλιέργειας, αλλά δικαιωμάτων κυριότητας, πλήρους κυριότητας των κατοίκων. Και αναφέρεται επίσης και σε θέματα μονιμότητας από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι το εμπράγματο δικαίωμα είναι μόνιμο, δεν αμφισβητείται από κανένα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «εμείς αυτό που ζητούμε από την Ιερά Μονή είναι να μην αμφισβητεί νόμιμα δικαιώματα των κατοίκων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου