Του κάνουν έξωση για 1.120 ευρώ! -Διαμένει σε ακίνητο του Γηροκομείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-29, 22:10:57
Του κάνουν έξωση για 1.120 ευρώ! -Διαμένει σε ακίνητο του Γηροκομείο Βόλου

Στον δρόμο κινδυνεύει να βρεθεί πατέρας με την 8χρονη κόρη του, που αδυνατεί να πληρώνει τα ενοίκια

Κινδυνεύει από αύριο Δευτέρα να βρεθεί στον δρόμο μαζί με την 8χρονη κόρη του. Ο λόγος για 33χρονο Βολιώτη πατέρα, ο οποίος μεγαλώνει μόνος του τη μικρούλα και μαζί με τη μητέρα του διαμένει σε σπίτι μισθωμένο από το Γηροκομείο Βόλου και του κάνουν έξωση για 1.120 ευρώ μισθώματα που οφείλει.

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα ο 33χρονος διαμένει μαζί με την κόρη του από τον Φεβρουάριο του 2016, όποτε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του υπουργείου Εργασίας.

Μοναδικό του εισόδημα αυτή τη στιγμή είναι το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και το επίδομα παιδιού από τον ΟΓΑ.

Μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο το ενοίκιο του σπιτιού πληρωνόταν από το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του υπουργείου Εργασίας, το οποίο και έληξε. Σύμφωνα με τον 33χρονο πατέρα, ανανέωση συμβολαίου ενοικίασης δεν έγινε, με ευθύνη του Γηροκομείου.

«Μου έλεγαν ότι θέλουν να αξιοποιήσουν το διαμέρισμα και ότι έχει βρεθεί αγοραστής. Αυτό δεν έγινε ποτέ, όμως η μη ανανέωση του συμβολαίου μίσθωσης του σπιτιού εμένα μου στέρησε τη δυνατότητα να παίρνω το επίδομα ενοικίου και να μπορώ να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου», υποστηρίζει ο νεαρός πατέρας.

Χωρίς εργασία ο 33χρονος δεν κατέστη δυνατό να είναι συνεπής καταβάλλοντας το ενοίκιο του μήνα, με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί οφειλή ύψους 1.120 ευρώ από απλήρωτα μισθώματα από τον Μάρτιο μέχρι τον περασμένο Ιούνιο. Τραγική ειρωνεία, ακόμη και ένα δίμηνο που απασχολήθηκε στον Δήμο Βόλου δεν κατάφερε να ανασάνει, αφού οι μισθοί των δύο μηνών δεσμεύτηκαν στην τράπεζα, έναντι οφειλών που έχει.

Από τότε ξεκινά και ο Γολγοθάς του. Το Γηροκομείο προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα, προσέφυγε τον Ιούλιο στο Ειρηνοδικείο Βόλου σε βάρος του 33χρονου πατέρα. Εκδόθηκε διαταγή πληρωμής, η οποία μαζί με προσαυξήσεις αφορά σε ποσό 1.378,46 ευρώ.

Παρά τις προσπάθειες του 33χρονου να βρει μία συμβιβαστική λύση, όπως λέει ο ίδιος, μέχρι τουλάχιστον να εξασφαλίσει μία άλλη στέγη για το παιδί και τη μητέρα του, η διεύθυνση του ιδρύματος αφού του έδωσε ένα περιθώριο για να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις, τον ενημέρωσε πως αύριο Δευτέρα θα πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά του διαμερίσματος στον δικαστικό κλητήρα, που είναι επιφορτισμένος από το κοινωφελές ίδρυμα να προχωρήσει τη διαδικασία της έξωσης.

«Δημοσιοποιώ το πρόβλημά μου, διότι θέλω να βρω λύση. Το παιδί μου δεν πρόκειται να βρεθεί στον δρόμο.

Δεν ζητώ χρήματα, αλλά κατανόηση και μία παράταση προκειμένου να εξασφαλίσω μία άλλη στέγη για την οικογένειά μου», επισήμανε ο ίδιος εμφανώς φορτισμένος στη συνομιλία που είχε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=