ΤΟΠΙΚΑ

Μέσα Οκτωβρίου η διανομή πετρελαίου από τα πρατήρια της Μαγνησίας

μέσα-οκτωβρίου-η-διανομή-πετρελαίου-α-357813

Αρχίζει τον ερχόμενο μήνα η διάθεση στα πρατήρια υγρών καυσίμων

Στα μέσα Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 15 του ερχόμενου μήνα αναμένεται να αρχίσει η διανομή πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Μαγνησίας.

Η φετινή τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να γίνει γνωστή στους πρατηριούχους λίγες μέρες πριν την έναρξη της διανομής, με την πρόεδρο των βενζινοπωλών Βάσω Κοντοχρήστου να υπενθυμίζει ότι η περυσινή χρονιά άνοιξε με την τιμή στο 1,15 ευρώ ανά λίτρο και έκλεισε στο 1,07 ευρώ.

Στο μεταξύ, μετά την αναταραχή που προκλήθηκε το προηγούμενο διάστημα σε διεθνές επίπεδο, αυξήθηκε κατά τρία λεπτά η τιμή των υγρών καυσίμων, με τη βενζίνη να αγγίζει το 1,62 ευρώ κατά μέσο στη Μαγνησία και το πετρέλαιο κίνησης το 1,40, αντίστοιχα.

Οι καταναλωτές, από την πλευρά τους, είναι φειδωλοί, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Κοντοχρήστου, η κατανάλωση έχει περιοριστεί σημαντικά στα χρόνια της κρίσης, λόγω της γενικότερης οικονομικής δυστοκίας.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση μέχρι στιγμής για την επιδότηση του πετρελαίου, ενώ υπενθύμισε ότι πέρυσι ξεκίνησε κανονικά η διανομή πετρελαίου τον Οκτώβριο, αλλά οι δικαιούχοι και τα ποσά που τους αναλογούν, ανακοινώθηκαν δύο μήνες μετά.

Οι πρατηριούχοι παραμένουν προβληματισμένοι λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά, εκφράζοντας, παράλληλα, την ευχή ότι θα βελτιωθεί σταδιακά η κατάσταση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου