ΤΟΠΙΚΑ

Γερμανοί μαθητές μυήθηκαν στην ελληνική φιλοξενία στον Βόλο

γερμανοί-μαθητές-μυήθηκαν-στην-ελλην-357934

Με γιορτή, στην οποία κυριάρχησαν το ελληνικό χρώμα και στοιχείο, αποχαιρέτησαν χθες το απόγευμα τους συμμαθητές τους από τη Νυρεμβέργη μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου. Στο προαύλιο μαθητές υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους και γονέων άναψαν κάρβουνα και έψησαν σουβλάκια, οι μητέρες των μαθητών φρόντισαν να ενισχύσουν τον μπουφέ με παραδοσιακά ελληνικά φαγητά και μετά όλοι μαζί πιάστηκαν χέρι – χέρι και χόρεψαν ελληνικούς χορούς υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών.

Με αυτόν τον τρόπο έπεσε η αυλαία της πενθήμερης φιλοξενίας από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου 21 συμμαθητών τους και δύο εκπαιδευτικών από το Γυμνάσιο Melanchthon της Νυρεμβέργης, με το οποίο το ελληνικό σχολείο είναι αδελφοποιημένο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του οι Γερμανοί μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα μαζί με τους Ελληνες μαθητές στην ίδια τάξη, ενώ ακολούθησε πρόγραμμα ξεναγήσεων και δραστηριοτήτων. Επισκέφθηκαν το Μουσείο Βόλου και τη Γορίτσα, όπου συμμετείχαν σε κυνήγι θησαυρού, γνώρισαν την Τσαγκαράδα, τις Μηλιές και τα Λεχώνια, όπου έκαναν μπάνιο στη θάλασσα, ενώ συμμετείχαν και σε εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών σαπουνιών από ελαιόλαδο που λειτουργεί στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Βόλου Ι. Καραφέρη, η αδελφοποίηση του σχολείου έγινε πριν από πέντε χρόνια και δεν είναι τυχαία. Tο Γυμνάσιο Melanchthon που ιδρύθηκε το 1560 μ.Χ. πήρε το όνομά του από τον Philipp Melanchthon, Γερμανό καθηγητή που δίδασκε ελληνικά στο σχολείο της Γερμανίας. Ενα σχολείο το οποίο έχει έντονο ελληνικό στοιχείο, με προτομές αρχαίων Ελλήνων να κοσμούν τους χώρους του.

«Το σχολείο μας είναι αδελφοποιημένο και με το Παγκύπριο της Λευκωσίας και κάθε χρόνο ανταλλάσσουμε επισκέψεις. Φέτος είναι η χρονιά της Νυρεμβέργης. Οι Γερμανοί μαθητές μαθαίνουν τα δικά μας ήθη και έθιμα και οι δικοί μας μαθητές γνωρίζουν μία διαφορετική κουλτούρα και έναν άλλο πολιτισμό. Είναι σημαντικό για τους μαθητές μας να έχουν ένα παράθυρο ανοιχτό στον κόσμο», σημείωσε ο κ. Καραφέρης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου