ΤΟΠΙΚΑ

Δεν έχει τέλος… ο «πόλεμος» των συνδικάτων

δεν-έχει-τέλος-ο-πόλεμος-των-συνδι-358022

Σε τροχιά σύγκρουσης ΕΚΒ – ΠΑΜΕ, αυτή τη φορά για την απεργία στις 2 Οκτωβρίου

Συνέχεια στη διαμάχη, που ξέσπασε πριν από μία εβδομάδα με αφορμή τη μετάθεση της ημερομηνίας προκήρυξης της πανεργατικής απεργίας μεταξύ Εργατικού Κέντρου και ΠΑΜΕ, δίνει το ΕΚΒ. Σε ανακοίνωσή του ειρωνεύεται ουσιαστικά το ΠΑΜΕ με αφορμή την προτροπή του προς τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία στις 2 του Οκτώβρη που προκηρύχθηκε από το ΕΚΒ.

Την ερχόμενη Τετάρτη οι απεργιακές συγκεντρώσεις θα είναι δύο. Μία από το Εργατικό Κέντρο Βόλου στην έδρα του στις 10.00 και η δεύτερη από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 10.30.

Επίθεση από ΕΚΒ

«Αυτή κι αν είναι είδηση», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΒ. «Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας να βγαίνει και να καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν, στηρίζοντας στην ουσία, την απεργία που ισχυριζόταν ότι αποφάσισαν «τα… ξεπουλημένα στην εργοδοσία Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες της χώρας», για την ερχόμενη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ενάντια στο νομοσχέδιο – τέρας που προωθεί για ψήφιση η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οπως αναφέρεται «επιτέλους, κάτι μάλλον αρχίζουν να αντιλαμβάνονται! Ιδίως μετά την «απεργιακή τουφεκιά» και το συμμετοχικό στραπάτσο της περασμένης Τρίτης, που οι εργαζόμενοι τους γύρισαν κυριολεκτικά την πλάτη, αφήνοντας στη βροχή να «ξεπλύνει» τα διασπαστικά ανομήματά τους!
Θεωρούμε ενθαρρυντικό το ότι άρχισαν να «αναγνωρίζουν», έστω και στο παρά «τσακ» της απεργίας (την οποία, σημειωτέον, στην τελευταία Ολομέλεια του ΔΣ του ΕΚΒ με νύχια και με δόντια πάλεψαν για να τη σαμποτάρουν, απέχοντας από την ψηφοφορία), την οργανωτική αποφασιστικότητα των δεκάδων Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, ανάμεσά τους και του Ε.Κ. Βόλου, να απαντήσουν ενωτικά και όχι διχαστικά στον αντεργατικό νομοθετικό οδοστρωτήρα της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης. Τους καλοδεχόμαστε και τους ευχόμαστε καλούς αγώνες»!» καταλήγει το ΕΚΒ.

Απάντηση από το ΠΑΜΕ

Απαντώντας το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Οταν οι απεργοσπάστες εμφανίζονται ως …αγωνιστές, όταν υπάρχουν «εκπρόσωποι των εργαζομένων» που αυτοσυγχαίρονται που σαμποτάρισαν την πανελλαδική απεργία της 24ης Σεπτέμβρη στον Βόλο και μάλιστα έχουν την ξεδιαντροπιά να κατηγορούν το ΠΑΜΕ για τα «χαμηλά ποσοστά», τότε ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να καταλάβει ότι η σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν παίρνει καμία γιατρειά, χρειάζεται ξερίζωμα. Ας σκεφτεί κάθε τίμιος συνδικαλιστής: Σε ποιον δίνει εξετάσεις το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, όταν διαφημίζει πως «κατόρθωσε» την ημέρα που όλη η Ελλάδα απεργούσε και ήταν στον δρόμο, να στείλει τους εργαζόμενους της Μαγνησίας για δουλειά;».

Σε κάλεσμα εξάλλου για την απεργία το ΠΑΜΕ επισημαίνει πως «μπροστά στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά» και ότι «οι εργαζόμενοι, οι τίμιοι συνδικαλιστές, πρέπει να αφήσουν πίσω τους εντεταλμένους των εργοδοτών και να στηριχθούν στα δεκάδες Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα εκατοντάδες σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου