ΤΟΠΙΚΑ

Περιβάλλον αντί για ομόλογα…

περιβάλλον-αντί-για-ομόλογα-851206

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ξεκίνησε την περιοδεία του στο Βόλο από τον ΟΛΒ, ενώ το μεσημέρι επισκέφτηκε μαζί με τοπικά στελέχη και συνεργάτες του από την Αθήνα την περιοχή του Παλιού Λιμεναρχείου.
Ο κ. Αλαβάνος στο Παλιό Λιμεναρχείο ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης όπως την χαρακτήρισε που επικρατεί στην επιβαρυμένη από ατμοσφαιρική ρύπανση συνοικία και άφησε αιχμές για ολιγωρία των τοπικών βουλευτών, απευθύνοντας το ρητορικό ερώτημα “εκλέγονται άραγε βουλευτές στο Βόλο….”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι συμμερίζεται τις έντονες ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής, που περιέγραψαν με μελανά χρώματα την καθημερινότητά τους.
“Είναι αδιανόητο το 2007 να μην εφαρμόζονται νέες τεχνολογίες, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος, και μέτρα προστασίας από την αέρια ρύπανση.
Λίγο νωρίτερα ο κ. Αλαβάνος σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του ΟΛΒ ενημερώθηκε από τους κ.κ. Πέτρο Σούρλα και Αλ. Βαλασσά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων προστασίας του Παλαιού Λιμεναρχείου.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος κ. Π. Σούρλας αναφέρθηκε στους αναπτυξιακούς στόχους του λιμανιού αφήνοντας αιχμές ωστόσο για την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά στην καθυστέρηση στα έργα του τέρμιναλ και της τρίτης προβλήτας.
Ο κ. Σούρλας υποστήριξε ότι το έργο του τέρμιναλ είχε δημοπρατηθεί με προϋπολογισμό μαϊμού και ότι υπολείπεται το ποσό του 1.5 εκ. ευρώ για να ολοκληρωθεί, ενώ αναφερόμενος στις ελλείψεις στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη εφοδιασμού του λιμανιού με νέα γεφυροπλάστιγγα και γερανούς.
Ο κ. Αλαβάνος επιτέθηκε στην Κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι δεν έχει εντάξει το λιμάνι του Βόλου στον αναπτυξιακό της σχεδιασμό και υποστήριξε ότι επιμένει στα έργα γιγαντισμού και βιτρίνας που ωστόσο δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των λιμένων.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε και με το σωματείο των εργαζομένων στον ΟΛΒ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αφορούν κυρίως στην έλλειψη προσωπικού, καθώς οι προσλήψεις που αναμένονται μέσω ΑΣΕΠ, όπως τονίστηκε, δεν πρόκειται να λύσουν το οξύ πρόβλημα, αφού τα επόμενα δύο χρόνια επίκειται ομαδική αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του 80% του προσωπικού.
Θεσμικά και οικονομικά αιτήματα εξάλλου έθεσαν στον πρόεδρο του ΣΥΝ και οι λιμενεργάτες που διεκδικούν την ένταξή τους στο καθεστώς του προσωπικού του ΟΛΒ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου