ΤΟΠΙΚΑ

Εβγαλε κλέφτη ακόμη και τον γιο του για να γλιτώσει, αλλά…

εβγαλε-κλέφτη-ακόμη-και-τον-γιο-του-για-358313

Καμπάνα σε 39χρονο για δύο διαφορετικές υποθέσεις κλοπών

Επικαλέστηκε τη σύζυγό του για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την κλοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ προκειμένου να αθωωθεί για δεύτερη υπόθεση που κατηγορούταν χθες στο ίδιο ακροατήριο του Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έβγαλε κλέφτη ακόμη και τον γιο του.

Καμπάνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 39χρονο Ρομά για δύο διαφορετικές υποθέσεις κλοπών.

Ο 39χρονος Ρομά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Η κλοπή σημειώθηκε στο διάστημα από το 2013 έως και τον Ιανουάριο του 2018, οπότε η ΔΕΗ ζημιώθηκε με το ποσό των 3.000 ευρώ.

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε «συγγνώμη», ούτε έδειξε μετανιωμένος. Αντιθέτως ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος. Είπε ότι στο εν λόγω διάστημα εξέτιε ποινή για ληστεία και ότι όταν αποφυλακίστηκε πριν από έναν μήνα και επέστρεψε στο σπίτι του η σύζυγός του και όχι εκείνος συνέδεσε το σπίτι με ρεύμα.

Ωστόσο ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε όπως για τη δεύτερη υπόθεση κλοπής.

Ο 39χρονος Ρομά δικάστηκε χθες και για υπόθεση κλοπής δικύκλου που σημειώθηκε στις 28 Μαρτίου 2014. Ωστόσο και σε αυτή την υπόθεση αποποιήθηκε κάθε ευθύνης.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το μηχανάκι που είχε κλαπεί το πήγε στο σπίτι ο γιος του και όχι ο ίδιος. Εκείνος μόνο το πήρε για να πάει για καφέ… Οπως ήταν φυσικό κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο που του επέβαλε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Καταδίκη για εμπρησμό από αμέλεια

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 59χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος εστίασης στον Βόλο. Η 59χρονη κρίθηκε ένοχη για πυρκαγιά που προκλήθηκε στην καμινάδα της επιχείρησής της, η οποία επεκτάθηκε σε δύο ακίνητα που γειτνίαζαν με το μαγαζί της, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αποθήκη και σε εκθεσιακό χώρο. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου