ΤΟΠΙΚΑ

Εντονο επεισόδιο στο ΙΚΑ Βόλου και προσαγωγές υπαλλήλων

εντονο-επεισόδιο-στο-ικα-βόλου-και-προ-359104

Εντονο επεισόδιο υπήρξε χθες Πέμπτη στο πρώην ΙΚΑ στον Βόλο όταν δικηγόρος ζήτησε από τους υπαλλήλους του αρμόδιου Τμήματος να της χορηγήσουν ασφαλιστική ενημερότητα για λογαριασμό ενός πελάτη της και εκείνοι αρνήθηκαν επικαλούμενοι ότι προβλέπεται από τις εγκυκλίους της Υπηρεσίας για τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ν. Μαγνησίας, η δικηγόρος αρνήθηκε να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία για τη χορήγηση του εγγράφου και καταγγέλλοντας τους υπαλλήλους για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, κάλεσε την αστυνομία η οποία προχώρησε στην προσαγωγή τους.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ν. Μαγνησίας με ανακοίνωσε που εξέδωσε καταδικάζει την επίθεση σε βάρος των υπαλλήλων -μελών του και προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διοίκησης του Συλλόγου:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ν. Μαγνησίας καταδικάζει το σοβαρό περιστατικό που έλαβε χώρα χθες 26.9.19, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, σε βάρος συναδέλφων που υπηρετούν στο Τμήμα Εσόδων του υποκαταστήματός μας, από συναλλασσόμενη με το ανωτέρω Τμήμα.

Η συναλλασσόμενη, η οποία σημειωτέον έχει την ιδιότητα του δικηγόρου, επιτέθηκε στους συναδέλφους μας απαιτώντας να της χορηγήσουν ασφαλιστική ενημερότητα για λογαριασμό ενός πελάτη της και επειδή εκείνοι αρνήθηκαν εφαρμόζοντας τις εγκυκλίους της Υπηρεσίας, αρνούμενη ταυτόχρονα να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία για τη χορήγηση του ανωτέρω εγγράφου, καταγγέλλοντας τους για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα κάλεσε την αστυνομία η οποία προχώρησε στην προσαγωγή τους.

Δυστυχώς το ανωτέρω περιστατικό αναδεικνύει περίτρανα το γεγονός ότι οι συνάδελφοί μας είναι απολύτως ευάλωτοι σε κάθε είδους παραλογισμό και επιθετικών συμπεριφορών μπορεί να προκύψει καθημερινά κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα σταθεί όπως έκανε πάντα, με κάθε μέσο τόσο ηθικά όσο και οικονομικά, στο πλευρό όλων των συναδέλφων που δέχονται άδικες και απρόκλητες επιθέσεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, που ως γνωστόν λαμβάνουν χώρα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ξεπερνώντας πολλές φορές τα όριά τους για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, αναγνωρίζοντας ότι και αυτοί είναι πολύ ταλαιπωρημένοι από όλα όσα έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα προχωρήσει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, νομικές ή άλλες, που απαιτούνται για την προστασία των συναδέλφων σε βάρος των οποίων έγινε το περιστατικό. Κανένα φαινόμενο επίθεσης κατά συναδέλφου δεν θα πρέπει να μείνει ατιμώρητο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου