ΤΟΠΙΚΑ

Λειτουργούν οι 6 από τους 30 χλωριωτές στο Νότιο Πήλιο!

λειτουργούν-οι-6-από-τους-30-χλωριωτές-στ-359185

Στα όριά του το δίκτυο ύδρευσης στο Νότιο Πήλιο – Σε 1,85 εκατ. ευρώ το κόστος επειγουσών εργασιών

Απαρχαιωμένο δίκτυο με εκτεταμένες βλάβες, που χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης, συχνές διακοπές για αρκετές ώρες και ημέρες της υδροδότησης, συνθέτουν την εικόνα του δικτύου ύδρευσης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου που βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι από το σύνολο των 10.630 υδρομετρητών το 70% χρήζει αντικατάστασης και ακόμη χειρότερα από το σύνολο των 30 χλωριωτών λειτουργούν μόνο οι έξι!

Με διπλό αίτημά του προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός ζητά χρηματοδότηση ύψους 1,85 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής. «Η κατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι πλέον σε οριακό σημείο. Οι ανάγκες σε τεχνικά έργα στην ύδρευση του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι εκτεταμένες και επιβεβλημένες. Το δίκτυο κρίνεται ιδιαιτέρως απαρχαιωμένο και οι βλάβες στην ύδρευση είναι καθημερινές με αποτέλεσμα οι δημότες και οι επισκέπτες της περιοχής να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό για αρκετές ώρες ή και ημέρες», αναφέρει στη διπλή επιστολή του ο κ. Μιτζικός.

Οι άμεσες και επείγουσες εργασίες που θα πρέπει να γίνουν είναι προϋπολογισμού 1,85 εκατ. ευρώ και αφορούν στα εξής:

-Συντήρηση και καθαρισμό των 27 αντλιοστασίων, 47 γεωτρήσεων.

-Αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης 250 χλμ.

-Καθαρισμός των 113 δεξαμενών.

-Αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης από αμίαντο στους συνεκτικούς ιστούς των δικτύων των οικισμών.

-Προμήθεια και αντικατάσταση των φθαρμένων υδρομετρητών καθώς και των βανών ελέγχου. Το εκτιμώμενο πλήθος υδρομετρητών που χρήζει αντικατάστασης είναι περίπου το 70% του συνόλου των 10.630 υδρομετρητών του δήμου, ενδεικτικού κόστους 550.000 ευρώ.

-Επισκευή του συνόλου των χλωριωτών του Δήμου, καθώς από τους 30 συνολικά χλωριωτές λειτουργούν μόνο οι έξι.

Στην τεχνική έκθεση που επισυνάπτει ο κ. Μιτζικός καταγράφονται σπασμένες βάνες και σωλήνες, δεξαμενές σε άθλια κατάσταση, απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου