ΤΟΠΙΚΑ

66 κενά εξακολουθούν να υφίστανται στις σχολικές μονάδες της Μαγνησίας

66-κενά-εξακολουθούν-να-υφίστανται-στις-359201

Υπεράριθμα τμήματα σε Γυμνάσια – Λύκεια για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις

Στα 66 συνολικά σε όλο τον νομό και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης ανέρχονται τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Μαγνησίας. Σήμερα αναμένεται ο β’ κύκλος πρόσληψης αναπληρωτών από το Υπουργείο Παιδείας, που εκτιμάται ότι θα καλύψει σημαντικό μέρος των ελλείψεων που καταγράφτηκαν με το πρώτο σχολικό κουδούνι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που τα κενά καθηγητών ανέρχονται σε πενήντα. Πρόκειται κυρίως για τεχνικές ειδικότητες όλων των κλάδων στα Επαγγελματικά Λύκεια ακόμη και βασικές ειδικότητες καθηγητών στα Γενικά Λύκεια. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις, 11 στον αριθμό, αφορούν στον κλάδο των φυσικών, χημικών και βιολόγων.

Μάλιστα για να μη χάνονται πολύτιμες ώρες μαθημάτων και μέχρι να καλυφθούν τα κενά, γίνονται μαθήματα σε υπεράριθμα τμήματα, δηλαδή τμήματα με πάνω από 25 μαθητές που ενώ κανονικά θα έπρεπε να «σπάσουν» λειτουργούν με επιπλέον παιδιά.

Στην πρωτοβάθμια η εικόνα είναι καλύτερη, με τα αρχικά 11 κενά να παραμένουν, 4 νηπιαγωγών, 3 δασκάλων, 3 ειδικής αγωγής και ένα κενό ειδικότητας. Ωστόσο τα μαθήματα καλύπτονται από εκπαιδευτικούς των ολοήμερων τμημάτων μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις νέων αναπληρωτών.

Κατάληψη με το «καλημέρα»

Πριν αρχίσουν καλά – καλά τα μαθήματα, προχθές στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας μερίδα μαθητών προχώρησε σε κατάληψη του σχολείου, κίνηση που προκάλεσε έκπληξη ακόμη και στους συμμαθητές τους.

Μετά από διαπραγματεύσεις το σχολείο άνοιξε και τα μαθήματα έγιναν κανονικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου