ΤΟΠΙΚΑ

28 χρόνια διαρκούς προσφοράς του Ροταριανού Ομίλου Βόλου

28-χρόνια-διαρκούς-προσφοράς-του-ροταρι-359296

Ο Ροταριανός Ομιλος Βόλου «Αργώ» γιόρτασε τα γενέθλιά του παρουσία του Χαράλαμπου Τσιμά

Παρουσία του μεγάλου ευεργέτη της πόλης ροταριανού προπροέδρου Χαράλαμπου Τσιμά γιορτάστηκαν τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Παρκ τα 28α γενέθλια του Ροταριανού Ομίλου Βόλου «Αργώ».

Οι καλεσμένοι και φίλοι των Ομίλων, του Ροταριανού Ομίλου Βόλου και του Ροταριανού Ομίλου Βόλου «Αργώ», με συγκίνηση άκουσαν τη σύντομη ιστορία από τη δημιουργία του ΡΟ Βόλου «Αργώ» έως σήμερα και των δράσεων προσφοράς προς την κοινωνία μας από τον ροταριανό προπρόεδρο Γιώργο Θάνο (από τα ιδρυτικά μέλη). «Θυμάμαι τον ενθουσιασμό μας όταν μετά από μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε και στείλαμε στα ελληνόφωνα παιδιά της Αλβανίας 3.000 εμβόλια της πολιομυελίτιδας, αυτής της τρομερής ασθένειας, που στέρησε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά έμειναν ανάπηρα» ανέφερε συγκινημένος ο ροταριανός Γιώργος Θάνος.

Στη συνέχεια της βραδιάς ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Βόλου ροταριανός Κωνσταντίνος Στέλιαρος ανάγνωσε τις σκέψεις ενός από τους δημιουργούς του Ροταριανού Ομίλου Βόλου «Αργώ» και ανέφερε: «Η μαγνησιώτικη πρόκληση ροταριανής συμπόρευσης, όπως η κοινή πολυπληθής συνεστίαση εργασίας των δύο Ομίλων μας, επισφράγισαν κατά τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες και τις προοπτικές που προσφέρει η στενή σχέση συμπόρευσης των δύο Ομίλων του Βόλου».

Διευκρίνισε ότι τα παραπάνω λόγια ειπώθηκαν από τον ροταριανό Αντώνη Ζιούρα. Με τον έτερο ροταριανό Νικόλαο Κάζο ξεκίνησαν μαζί την προσπάθεια να δημιουργήσουν τον νέο όμιλο «Αργώ».

Τη βραδιά έκλεισε το τιμώμενο πρόσωπο, ο μέγας ευεργέτης της πόλης, ροταριανός προπρόεδρος Λάμπης Τσιμάς, ο οποίος μίλησε από καρδιάς και έδωσε πολύτιμες συμβουλές, παροτρύνοντας τους ροταριανούς να βάζουν στόχους βραχυπρόθεσμους.

«Ο λόγος που έγινα ροταριανός το 1963 ήταν πολύ απλός. Η προσφορά προς τον πλησίον. Το Ρόταρι με το κύριο σύνθημά του «Service Above Self» – «Υπηρετείν υπέρ άνω εαυτού» ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να βρω. Μέσα από το Ρόταρι, για πάνω από 50 χρόνια, προσπαθώ να υπηρετήσω τον συνάνθρωπό μου. Η προσφορά μού δίνει ζωή» είπε χαρακτηριστικά ο ροταριανός Λάμπης Τσιμάς.

Μέσα στην κουβέντα ξαφνικά άνοιξε διάλογο με τον καλεσμένο του, τον γιατρό ογκολόγο του Νοσοκομείο Βόλου Γεώργιο Ρήγα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ενδιαφέρουσα ομιλία για την ογκολογική πτέρυγα του νοσοκομείου, προσφορά του κ. Τσιμά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου