ΤΟΠΙΚΑ

Εβρεξε …πρόστιμα μπροστά από το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ

εβρεξε-πρόστιμα-μπροστά-από-το-κτίρι-359347

Πρόστιμα μπροστά από το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ – Απαγόρευση στάθμευσης από το ύψος της Καρτάλη έως τη Σπυρίδη

Στο πρότερο καθεστώς επιστρέφει η οδός Κωνσταντά, στο αριστερό τμήμα της οποίας, από το ύψος της Κ. Καρτάλη έως τη Σπ. Σπυρίδη, απαγορεύονται η στάση και η στάθμευση οχημάτων για το ευρύ κοινό. Την απαγόρευση υποδηλώνει πινακίδα της Τροχαίας που συμπληρώνεται από πρόσθετη με την οποία διευκρινίζεται ότι εξαιρούνται «οχήματα της Νομαρχίας και της ΔΕΥΑΜΒ».

Χθες κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας προχώρησε στη βεβαίωση κλήσεων σε βάρος οδηγών που από συνήθεια παρκάρουν στο σημείο. Τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια, η πινακίδα είχε… διακοσμητικό ρόλο. Μάλιστα δεν έλειψαν και περιπτώσεις οδηγών που διαμαρτυρήθηκαν για την κλήση που τους βεβαιώθηκε υποστηρίζοντας ότι παρκάρουν στο σημείο επί σειρά ετών χωρίς ποτέ να τους έχει βεβαιωθεί πρόστιμο για παράνομη στάθμευση.

Με την «εκκαθάριση» του τμήματος του δρόμου μπροστά από τη ΔΕΥΑΜΒ, θα γίνει διαγράμμιση θέσεων πάρκινγκ που θα προορίζονται αποκλειστικά για οχήματα της ΔΕΥΑΜΒ. Το τμήμα του δρόμου μπορεί να φιλοξενήσει έως και εννέα θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων μία θα είναι για ΑμεΑ και δύο ή τρεις θα διατεθούν σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη για προσωρινή στάθμευση καταναλωτών που επισκέπτονται τη ΔΕΥΑΜΒ για να αποπληρώσουν τον λογαριασμό τους.

Παράλληλα με τη διαγράμμιση των θέσεων διαμορφώνεται και το πάρκινγκ στο εξωτερικό τμήμα του κτιρίου της ΔΕΥΑΜΒ.

Νέα πρόστιμα στη λαϊκή

Κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας συνέχισε χθες τους ελέγχους στην λαϊκή αγορά της Ν. Ιωνίας. Μετά την προχθεσινή έφοδο και τη βεβαίωση παραβάσεων στην οδό Καποδιστρίου στον Βόλο, ελάχιστοι ήταν οι παράνομοι που εντοπίστηκαν στη λαϊκή της Ν. Ιωνίας. Βεβαιώθηκαν μόλις δύο παραβάσεις, μία σε μικροπωλητή που είχε στήσει παράνομα πάγκο και πωλούσε προϊόντα και μία σε βάρος πωλητή που διέθετε την πραμάτεια του απευθείας από το αυτοκίνητό του.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ενώ από 1η Οκτωβρίου θα επεκταθούν και στην εστίαση για τραπεζοκαθίσματα και σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου