Επίσκεψη της Βρετανίδας Πρέσβειρας στον Μητροπολίτη

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-27, 12:17:32
Επίσκεψη της Βρετανίδας Πρέσβειρας στον Μητροπολίτη

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκε την Πέμπτη 26/9, στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, η Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. Kate Smith. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την επισκέπτρια για την πολυσύνθετο πνευματικό και κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια ενσωμάτωσης και εκπαίδευσης κοινωνικών ομάδων, όπως οι ΡΟΜΑ, ενώ αναφέρθηκε και στην συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως στην ομαλή υποδοχή και διαμονή προσφύγων και μεταναστών.

Η Βρετανίδα Πρέσβης είχε την ευκαιρία να συναντήσει και το Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου - Ερευνητικό Κέντρο, και να ενημερωθεί από τον Διευθυντή της κ. Παντελή Καλαϊτζίδη για το έργο και τις δράσεις της.

Από την μεριά της η κ. Smith ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και τη διεξοδική ενημέρωση, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό της τόσο για το έργο της τοπικής Εκκλησίας, όσο και για το γεγονός ότι η Ορθόδοξη πίστη είναι συνυφασμένη με την ταυτότητα του Ελληνικού λαού.

Σήμερα η Πρέσβης θα επισκεφθεί την πολυφυλετική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=