Οργιο παρανομίας στις λαϊκές

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-26, 17:00:23
Οργιο παρανομίας στις λαϊκές

Εφοδος δημάρχου και μικτού κλιμακίου Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας χθες - Αφηναν πάγκους και έτρεχαν να διαφύγουν - Κατασχέσεις και πρόστιμα 

Οργιο παρανομίας στις λαϊκές αγορές, με μικροπωλητές να στήνουν χωρίς άδειες πάγκους σχεδόν σε κάθε γωνία σε βάρος των νομίμων επαγγελματιών αποκάλυψε έφοδος, που έγινε χθες το πρωί στη λαϊκή αγορά με είδη ένδυσης και υπόδησης στην οδό Καποδιστρίου. Μικτό κλιμάκιο Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον ίδιο τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, μέλη της δημοτικής αρχής και στελέχη υπηρεσιών «όργωσαν» τη λαϊκή απ’ άκρη σε άκρη βεβαιώνοντας παραβάσεις και πρόστιμα και προχωρώντας σε κατασχέσεις προϊόντων.

Παράνομοι στη θέα των αρχών εγκατέλειψαν τους πάγκους, όπου είχαν απλώσει παράνομα την πραμάτεια τους και τράπηκαν σε φυγή για να γλιτώσουν πρόστιμα και συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, που σηματοδοτεί και την έναρξη συστηματικών δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας στις λαϊκές αγορές για την πάταξη του παρεμπορίου, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος ήταν ιδιαίτερα αυστηρός. «Οι λαϊκές είναι για τους Βολιώτες βιοπαλαιστές. Για να βγάζουν ένα μεροκάματο. Οχι για τους παράνομους. Τέρμα η παρανομία. Αυτά που ξέρατε ανήκουν στο παρελθόν. Μαζέψτε τα τώρα και φύγετε. Να μην ξαναέρθετε, θα έχετε πρόβλημα», μερικές από τις αυστηρές συστάσεις που απηύθυνε κάθε φορά που εντόπιζε παράνομο πάγκο.

Σχεδόν σε κάθε γωνία του δρόμου εντοπιζόταν και ένας παράνομος πάγκος, δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στις λαϊκές αγορές. Μόνο ο ίδιος ο δήμαρχος ζήτησε από τουλάχιστον πέντε παράνομους μικροπωλητές να τα μαζέψουν και να φύγουν.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο για τη Δημοτική Αστυνομία δημοτικό σύμβουλο Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη, από την υπηρεσία βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις, ενώ έγιναν κατασχέσεις προϊόντων από 10 πάγκους τους οποίους οι ιδιοκτήτες τους εγκατέλειψαν. Κυρίως κατασχέθηκαν είδη ένδυσης και λουλούδια.

«Ηταν μία προειδοποιητική κυρίως έφοδος. Το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι θα ενταθούν στις λαϊκές με στόχο την πάταξη του παρεμπορίου», σημείωσε ο κ. Γκογκινούδης.

Από την Αστυνομία έγιναν και δύο συλλήψεις παράνομων μικροπωλητών, σε κάθε έναν από τους οποίους επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=