ΤΟΠΙΚΑ

Επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αγορά της Forthnet

επίκαιρη-επερώτηση-βουλευτών-του-συρ-360736

Κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι Κ. Παπανάτσιου και Αλ. Μεϊκόπουλος

Οι βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου κατέθεσαν, μαζί με 41 ακόμη βουλευτές, επίκαιρη επερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και προς τον πρωθυπουργό, με θέμα την πρόταση για αγορά της εταιρείας Forthnet από την εταιρεία Alter Ego του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν την ερώτηση, επικαλούμενοι σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, με βάση τα οποία η Alter Ego διαπραγματεύεται με τις τράπεζες για την αγορά της εταιρείας Forthnet Media A.E.

Οπως τονίζουν, το θέμα γεννά πολλά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα αν υπάρχει «κίνδυνος παραβίασης των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού», καθώς και εάν «αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση το τεράστιο πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων που προκύπτει, όταν συμμετέχει κάποιος που ελέγχει πλήρως τις χρηματοροές των ανταγωνιστών του».

Ακόμη οι βουλευτές ρωτούν «εάν θα επηρεαστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή του πρωταθλήματος που πρέπει να γίνεται με συνθήκες ίσης μεταχείρισης των ομάδων, πλήρους διαφάνειας και ισονομίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου