Συγκίνηση και χαρά στα εγκαίνια της παιδικής βιβλιοθήκης στο Νοσοκομείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-26, 12:30:04
Συγκίνηση και χαρά στα εγκαίνια της παιδικής βιβλιοθήκης στο Νοσοκομείο Βόλου

Σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και χαράς και ικανοποίησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της παιδικής δανειστικής βιβλιοθήκης στο Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου.

Η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε χάρη στην αθρόα προσφορά βιβλίων από ανθρώπους όχι μόνο από τον Βόλο και τη Μαγνησία, αλλά και από πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προσφορά.

Αυτήν την στιγμή η παιδική βιβλιοθήκη διαθέτει περίπου 2.500 βιβλίων, που τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική ή οι συνοδοί των παιδιών θα μπορούν να δανείζονται και να διαβάζουν.

Στο επόμενο δίμηνο, χάρη στις πολύ σημαντικές δωρεές συλλόγων και πολιτών, θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η κεντρική δανειστική βιβλιοθήκη στο Νοσοκομείο Βόλου. Παράλληλα, βέβαια, θα λειτουργήσουν και παραρτήματα σε διάφορες άλλες Κλινικές, όπως στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στην Αιμοδοσία και στη Μονάδα Χημειοθεραπείας.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής που ανήκει σε δύο γυναίκες, την εκπαιδευτικό Καίτη Κάχρη και την κόρη της Ελένη Σελάμη, διευθύντρια στον ΕΟΠΠΥ Μαγνησίας, είναι η ανακούφιση κυρίως των ασθενών που έχουν ανάγκη από καλή διάθεση και ψυχολογία. Τη δανειστική βιβλιοθήκη θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν οι συνοδοί των ασθενών αλλά και οι γιατροί που επιθυμούν να διαβάσουν ένα βιβλίο όταν εφημερεύουν.

Ο χώρος που θα στεγάσει τη κεντρική βιβλιοθήκη έχει επιλεγεί, βρίσκεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας του Αχιλλοπουλείου και γειτνιάζει με τα εξωτερικά ιατρεία.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=