ΤΟΠΙΚΑ

Επτά συνδυασμοί για τις εκλογές στο ΤΕΕ Μαγνησίας

επτά-συνδυασμοί-για-τις-εκλογές-στο-τε-360938

Στις κάλπες οι μηχανικοί στις 3 Νοεμβρίου για να εκλέξουν νέα αντιπροσωπεία και νέα διοικούσα – Οι συνεργασίες μεταξύ των κινήσεων – Οι αλλαγές

Επτά συνδυασμοί ρίχνονται στη μάχη των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου για τη νέα αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας, την καινούργια διοικούσα επιτροπή και το πειθαρχικό συμβούλιο. Προχθές στις 4 το απόγευμα έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και τις επόμενες μέρες μέχρι αύριο Παρασκευή η διοικούσα επιτροπή θα συνεδριάσει για να επικυρώσει τα ψηφοδέλτια.

«Παρών» στις εκλογές δήλωσαν όλες οι κινήσεις που είχαν κατεβεί και στις αντίστοιχες του 2016, με εξαίρεση τους Αυτόνομους Μηχανικούς Μαγνησίας και το Ανεξάρτητο Μέτωπο Μηχανικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αναστάσιος Σαλίων επικεφαλής των Αυτόνομων Μηχανικών Μαγνησίας που είχε βγει τρίτη δύναμη στις εκλογές του 2016 με πέντε έδρες δεν θα συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία και μέλη της κίνησής του έχουν συνεργαστεί με τον Κώστα Καραγιάννη και τη Μηχανικών Αναγέννησις που παίρνει μέρος στην αναμέτρηση ανανεωμένη με όνομα «Νέα Δυναμική Κίνηση Μηχανικών – Ενωτική Συνεργασία για το ΤΕΕ».

Επίσης δεν κατέρχεται στις εκλογές το Ανεξάρτητο Μέτωπο Μηχανικών, που στην εκλογική αναμέτρηση του 2016 είχε κινηθεί αυτόνομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διεργασίες για συνεργασία υπήρξαν μεταξύ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών του Γεώργιου Τσαλαπόρτα με τη Συνεργασία Μηχανικών Μαγνησίας. Ωστόσο, οι συζητήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν τελικά αποτέλεσμα, καθώς και οι δύο κινήσεις κατεβαίνουν ξεχωριστά.

Ετσι στις εκλογές κατέρχονται η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, συνδυασμός της προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυς Καπούλα, η Αυτόνομη Παρέμβαση, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση, η Συνεργασία Μηχανικών, η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών και η Νέα Δυναμική Κίνηση Μηχανικών – Ενωτική Συνεργασία για το ΤΕΕ.

Επίσης στην εκλογική αναμέτρηση μπαίνει και μία καινούργια κίνηση, οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες που φαίνεται να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη διαδικασία των εκλογών.

Επισημαίνεται ότι η επικύρωση δεν έχει γίνει τα επόμενα 24ωρα από τη διοικούσα επιτροπή, που θα δημοσιοποιήσει και επισήμως τις υποψηφιότητες μέχρι αύριο Παρασκευή.

Ο ανώτατος αριθμός υποψηφίων ανά ψηφοδέλτιο είναι 47 άτομα.

Στις εκλογές οι μηχανικοί θα αναδείξουν και τους εκπροσώπους τους στην κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και στις επιστημονικές του επιτροπές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου