ΤΟΠΙΚΑ

Επιτακτική ανάγκη για παράταση στο «Επανεπενδύω στη Θεσσαλία»

επιτακτική-ανάγκη-για-παράταση-στο-ε-361673

Παρέμβαση του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα «Επανεπενδύω στη Θεσσαλία» ζητά το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σε έγγραφό του προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις αρμόδιες διευθύνσεις το Περιφερειακό Τμήμα μετά από αίτημα των μελών του οικονομολόγων επισημαίνει ότι κρίνεται απαραίτητη η παράταση του εν λόγω προγράμματος κατά τουλάχιστον ένα μήνα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου από τις 30 Σεπτεμβρίου που λήγει κανονικά η προθεσμία.

Το έγγραφο του Περιφερειακού Τμήματος υπογράφεται από τον πρόεδρο του Τμήματος Ηλία Κοτσιμπογεώργο.

Επισημαίνεται ότι την παρούσα χρονική στιγμή οι οικονομολόγοι έχουν πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας καθώς τρέχουν και οδεύουν προς την λήξη τους οι προθεσμίες για τις ρυθμίσεις 120 δόσεων προς Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Το πρόγραμμα «Επανεπενδύω στη Θεσσαλία» αφορά σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού μέσω τεχνολογικής και μη τεχνολογικής αναβάθμισης, με αξιοποίηση υποστηρικτικών τεχνολογιών ή και καινοτομίας, με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας, της ποιότητας και καινοτομίας σε επίπεδο επιχείρησης.

Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 10 εκατ. ευρώ, τα επενδυτικά σχέδια είναι προϋπολογισμού έως 400.000 ευρώ και η επιδότηση για το πρόγραμμα 60%, ενώ οι επιλέξιμοι τομείς δράσεις αφορούν στον αγροδιατροφικό σύμπλεγμα, την ενέργεια, το περιβάλλον, το δημιουργικό τουρισμό, την αποκατάσταση και τις προηγμένες Υπηρεσίες Υγείας, τα μέταλλα και τα δομικά υλικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου