Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο Π.Θ. αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-25, 17:02:14
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο Π.Θ. αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ

Στην οικογένεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εντάσσεται ο πλέον ίσως αγαπημένος Ελληνας μπασκετμπολίστας, καταξιωμένος αθλητής και προπονητής. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης πρόκειται να αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ μετά από πρόταση καθηγητών του τμήματος, που είδαν στο πρόσωπό του και στην επαγγελματική πορεία του να μετουσιώνονται οι στόχοι του τμήματος.

«Πρόκειται για ένα δικό μας παιδί, για έναν συνάδελφό μας», είπε ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Βασίλης Γεροδήμος κάνοντας γνωστό ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ στην Αθήνα. «Είναι ο πιο πετυχημένος Ελληνας παίκτης και προπονητής και ένας άνθρωπος που μέσα από τις επιτυχίες του πρόβαλε ήθος και έστειλε σημαντικά μηνύματα στη νεολαία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ηταν ο ίδιος ο Βασίλης Γεροδήμος και οι συνάδελφοί του Αθανάσιος Παπαϊωάννου και Νικόλαος Κομούτος που πρότειναν στη γενική συνέλευση του τμήματος την επιτιμοποίηση του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή και η τελετή αναγόρευσης πρόκειται να γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχουν αναδείξει ο ελληνικός αθλητισμός και η ευρωπαϊκή καλαθοσφαίριση. Εχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων, αλλά και εθνικών ομάδων και έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής, όσο και ως προπονητής. Είναι ο μόνος που έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ και ως αθλητής και ως επικεφαλής προπονητής.

Ωστόσο, ο κ. Γιαννάκης δεν θα είναι η μοναδική προσωπικότητα που θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας. Αντίστοιχο τίτλο θα λάβει και η καθηγήτρια Joan Duda που διέπρεψε στην επιστήμη.

 Η Joan L. Duda είναι καθηγήτρια Ψυχολογίας του Αθλητισμού και Ασκησης στη Σχολή Επιστημών Αθλητισμού, Ασκησης και Αποκατάστασης στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μια από τις πιο αναφερόμενες βιβλιογραφικά ερευνήτριες στις αθλητικές επιστήμες, με περισσότερες από 32.000 παραπομπές. Εχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα και κεφάλαια βιβλίων και έχει εκδώσει δύο βιβλία. Είναι διεθνώς γνωστή για την εξειδίκευσή της σχετικά με την παρακίνηση και τους παράγοντες που καθορίζουν την προσκόλληση και τη βέλτιστη ανθρώπινη λειτουργία σε χώρους φυσικής δραστηριότητας και γενικά σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την ανθρώπινη απόδοση, όπως ο αθλητισμός, η άσκηση και οι τέχνες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=