ΤΟΠΙΚΑ

Συγκρούσεις και αποχωρήσεις με την πρεμιέρα των συνεδριάσεων του Δ.Σ. Ζαγοράς -Μουρεσίου

συγκρούσεις-και-αποχωρήσεις-με-την-πρ-361824

Από συγκρούσεις και αποχωρήσεις χαρακτηρίστηκε η χθεσινή πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Η ομάδα της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τη Μαρία Σαμαρά αποχώρησε από τη συνεδρίαση όταν προς έγκριση ήρθε η σύναψη τεσσάρων προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υλοποίηση αντίστοιχων μεγάλων έργων.

Η κ. Σαμαρά κατήγγειλε ότι οι εισηγήσεις για τα θέματα δόθηκαν λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να ενημερωθούν. Κατέθεσε πρόταση επανάληψης της συνεδρίασης για να προλάβουν να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν έγινε όμως δεκτή και ακολούθησε αποχώρηση της ομάδας της.

«Πρόκειται για έργα που έχουν περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, διαθέτουν εγκεκριμένες μελέτες. Οι προγραμματικές συμβάσεις αφορούν στη στήριξη του δήμου που δεν διαθέτει διαχειριστική επάρκεια. Δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου για να κωλυσιεργούμε για μεγάλα έργα», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Αποστόλης Κοντογιώργος.

Με τις προγραμματικές που εγκρίθηκαν, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου αναμένεται να προωθήσει τέσσερα μεγάλα έργα, την κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Τσαγκαράδας, Αγίου Ιωάννη, Νταμούχαρης και Κισσού προϋπολογισμού 4,715 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του οποίου θα υποβληθεί αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι». Από το ίδιο πρόγραμμα ο Δήμος θα διεκδικήσει χρηματοδότηση 2,482 εκατ. ευρώ και για το έργο ύδρευσης με στόχο την εξασφάλισης επαρκούς ποσότητας και ποιότητας νερού.

Προγραμματική σύμβαση εγκρίθηκε και για την ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» του έργου του αλιευτικού καταφυγίου Χορευτού. Στο ίδιο πρόγραμμα θα υποβληθεί αίτηση χρηματοδότησης και για το λιμάνι του Αγίου Ιωάννη.

Ακόμη άναψε πράσινο φως για τη χρηματοδότηση τριών προτάσεων μέσω του «Φιλόδημου», της κατασκευής καταφυγίου αδεσπότων για τη χωροθέτηση του οποίου ο δήμος βρίσκεται σε αναζήτηση έκτασης 4 στρεμμάτων με υποδομές, της κατασκευής ραμπών πρόσβασης σε όλα τα σχολεία όπως και της υλοποίησης μελετών πυροστασίας για τα σχολικά κτίρια.

Τέλος εγκρίθηκε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας για την πρόσληψη γενικού γραμματέα στον Δήμο, θέση που χαρακτήρισε «πολυτέλεια» η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας καταψηφίζοντάς τη.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου