ΤΟΠΙΚΑ

Εχει ήδη μείνει 6 χρόνια φυλακή ο 23χρονος «ποντικός» στα Μελισσάτικα

εχει-ήδη-μείνει-6-χρόνια-φυλακή-ο-23χρονο-362076

Υπό την επήρεια ναρκωτικών οι πράξεις έλεγε στο δικαστήριο ο πατέρας του, απευθύνοντας έκκληση για δεύτερη ευκαιρία

Διέπραξε μέσα σε δύο μέρες τρεις κλοπές, ενώ έχει μόλις τρεις μήνες που αποφυλακίστηκε για παρόμοια αδικήματα και σε ηλικία μόλις 23 ετών έχει εκτίσει συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών!

Χειροπέδες πέρασαν προχθές αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στον νεαρό Ρομά που βραδινές ώρες της περασμένης Κυριακής και πρωινές ώρες Δευτέρας διέπραξε τρεις κλοπές στα Μελισσάτικα σε εμπορική εταιρεία και σε δύο σπίτια.

Ο «ποντικός» αφαίρεσε συνολικά 13 κιλά χαλκού, ένα χάλκινο καζάνι, δύο κυνηγετικά όπλα, δύο δοχεία με βενζίνη, καθώς και πέντε ηλεκτρικά εργαλεία, όπως χορτοκοπτικά μηχανήματα, αλυσοπρίονα, συν τα όπλα που αφαίρεσε από σπίτι και αγροικία.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης αποδείχτηκε ότι είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου δεν άργησαν να εντοπίσουν τα ίχνη του και να του στήσουν καρτέρι έξω από το σπίτι του την ώρα που εκείνος επέστρεφε με το αυτοκίνητό του αμέριμνος και σίγουρος ότι είχε διαφύγει της σύλληψης.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, δικάστηκε για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή με τον όρο οι τρεις μήνες φυλάκισης να είναι εκτιτέοι. Ακόμη, του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 300 ευρώ με την προϋπόθεση άμεσης καταβολής καθώς σε διαφορετική περίπτωση υποχρεούται να εκτίσει ποινή φυλάκισης 60 ημερών.

Ο πατέρας του κατηγορούμενου παρακαλούσε το δικαστήριο για μία δεύτερη ευκαιρία, λέγοντας ότι ο 23χρονος αντιμετωπίζει πρόβλημα και ότι προβαίνει σε κλοπές μόνο όταν είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος απολογούμενος ζητούσε «συγγνώμη» και διατύπωνε την πρόθεσή του να αποζημιώσει τους παθόντες. «Ημουν υπό την επήρεια ναρκωτικών», υποστήριζε.

Η πρόταση του εισαγγελέα έδρας ήταν η ποινή φυλάκισης να μην έχει αναστολή και να μην είναι μετατρέψιμη.

Το Δικαστήριο διέκοψε και τελικά αποφάσισε να αναστείλει την ποινή φυλάκισης με τον πρόεδρο να επισημαίνει ιδιαίτερα στον 23χρονο ότι το ποινικό του παρελθόν από μόνο του δικαιολογεί φυλάκιση. «Το Δικαστήριο σας δίνει μία δεύτερη ευκαιρία. Αν θέλετε να πετάξετε τη ζωή σας, πετάξτε την», παρότρυνε στη συνέχεια.

Επισημαίνεται ότι ο 23χρονος έχει ανήλικα παιδιά και είναι άνεργος. Εχει μακροσκελή ποινικό μητρώο, ενώ στην έρευνα προχθές οι αστυνομικοί βρήκαν στο αυτοκίνητό του μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων καθώς και δύο διαρρηκτικά εργαλεία. Μετά τη δίκη ο πατέρας του 23χρονου κατέβαλε τη χρηματική ποινή και άσκησε έφεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου