ΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά σε δασική έκταση στο Πουρί

φωτιά-σε-δασική-έκταση-στο-πουρί-426274

Φωτιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε χθες στις 19.45 στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και συγκεκριμένα στη θέση «Ανάληψη» στο Πουρί κοντά σε θαλάσσια περιοχή, καίγοντας δασική έκταση. Στο σημείο έσπευσαν έξι υδροφόρα οχήματα, το ένα από τη Λάρισα, ενώ στη δύναμη εντάχθηκαν και δύο κινητές μονάδες από την περιοχή. Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι παρέμειναν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Τέσσερα πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα από το Βόλο, ένα από την Αργαλαστή, ένα από τη Λάρισα και δύο μονάδες από την περιοχή έσπευσαν στο σημείο. Στη μάχη με φλόγες μπήκαν 17 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, που προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Το έργο τους σύμφωνα με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Νίκο Μιχαλάκη ήταν πολύ δύσκολο καθώς δυνατοί άνεμοι εντάσεως 7 περίπου μποφόρ έπνεαν στην περιοχή και δυσχέραιναν ακόμη περισσότερο την κατάσβεση.

Μέχρι στις 11 το βράδυ οι πυροσβέστες προσπάθησαν να περικυκλώσουν τη φωτιά για να μην επεκταθεί σε κατοικίες και το κατάφεραν, ωστόσο η καμένη έκταση δεν μπορούσε να υπολογιστεί μιας και οι άνεμοι προκαλούσαν συνεχείς αναζωπυρώσεις εστιών.

Έπειτα από αρκετή ώρα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, παρ’ όλα αυτά η πυροσβεστική δύναμη παρέμεινε στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να έχει τον πλήρη έλεγχο για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.

Να σημειωθεί πως ένα ακόμη όχημα από τη Λάρισα έφτασε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για να ενισχύσει τη δύναμη και να συμβάλει στα ενδεχόμενα περιστατικά, καθώς η πλειοψηφία των οχημάτων και των πυροσβεστών βρισκόταν στο Πουρί.

Φωτιά σε αμυγδαλιές

στις Μικροθήβες

Φωτιά ξέσπασε χθες το απόγευμα κοντά στις Μικροθήβες πλησίον του οινοποιητικού συνεταιρισμού σε περιβόλι με αμυγδαλιές. Δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες από το Πυροσβεστικό Τμήμα Αλμυρού έφτασαν άμεσα στο σημείο και έθεσαν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο. Οι φλόγες κατέκαψαν μισό στρέμμα καρποφόρων δέντρων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου