ΤΟΠΙΚΑ

Τα αυτοκίνητα τους μάραναν

τα-αυτοκίνητα-τους-μάραναν-851206

Η ελληνική Πολιτεία, όταν δεν μπορεί να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα κάποιων κοινωνικών ομάδων, καταφεύγει συνήθως στους πλάγιους τρόπους. Έτσι φτάσαμε στα απαράδεκτα -όσο και εξωφρενικά για την υπόλοιπη Ευρώπη- προνόμια των μεν να έχουν δωρεάν ρεύμα, των άλλων δωρεάν εισιτήρια στην «Ολυμπιακή» για τους ίδιους και για το σόι τους, των δημοσιογράφων να ευτελίζονται ως τζαμπατζήδες στους κινηματογράφους ή -ακόμη παλιότερα- στα λεωφορεία και πάει λέγοντας.
Πολέμησα πάντοτε αυτή την απαράδεκτη νοοτροπία, ακόμη και όταν χρειάσθηκε να συγκρουσθώ με τους συναδέλφους μου. Και πίστευα ότι δεν θα ξαναγυρίζαμε εκεί. Αλλά φαίνεται ότι στερούμαι φαντασίας.
Τώρα, αντί να βρει τρόπο ουσιαστικής στήριξης της Ελληνίδας μάνας που μεγαλώνει τέσσερα παιδιά, ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ότι οι πολύτεκνοι θα μπορούν να πάρουν και δεύτερο αυτοκίνητο ατελώς. Το ίδιο και οι μετοικούντες Έλληνες εκ τού εξωτερικού.
Λες και ειναι μακριά ο καιρός που γέμισε η Ελλάδα πανάκριβα αυτοκίνητα με «ποντιακούς αριθμούς» τα οποία μόνο Πόντιοι δεν τα οδηγούσαν. Αλλά κυρίες του Κολωνακίου.
Σε αυτή την αθλιότητα θέλετε να επιστρέψουμε; Σε ψευδοπρονόμια προς κάποιες ομάδες με έντονες ανάγκες, τα οποία θα τα «σκοτώνουν» προς διάφορους επιτήδειους; Για να κερδίζουν οι επιτήδειοι και οι μεσάζοντες που θα κλείνουν τις συναλλαγές;
Το δεύτερο αυτοκίνητο της λείπει της πολύτεκνης οικογένειας, όταν το εισόδημά της δεν φτάνει να ταΐσει, να ντύσει, να περιθάλψει και να πληρώσει τα φροντιστήρια των παιδιών της;
Αντί να τους προσφέρετε κάτι που τελικώς θα το απολαύσουν άλλοι, αντιπαρέχοντας τους κάποια ψιχία, δεν κοιτάτε καλύτερα να τους δώσετε «πέντε και στο χέρι»; Να αυξήστε κάπως το επίδομα των πολύτεκνων, να βρείτε τρόπους επαγγελματικής αποκατάστασης των ομογενών εκείνων που περιθωριοποιούνται σε γκέτο στο Μενίδι και πνίγονται στο ναρκωτικό;
Αυτού του είδους οι παροχές ποτέ δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως δημιούργησαν αλλα. Και εξώθησαν συχνά κάποιους συμπατριώτες μας να αποδέχονται παράνομες συναλλαγές.
Σε όσους δεν έχουνε να φάνε, δεν προσφέρουν… ραπανάκια για την όρεξη. Φαΐ τους δίνουν, κ. Αλογοσκούφη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου