ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά το έργο στη Μαιάνδρου

ξεκινά-το-έργο-στη-μαιάνδρου-363004

Πράσινο φως στον διαγωνισμό από την Οικονομική Επιτροπή – Απομακρύνονται 100 εγκαταλελειμμένα οχήματα

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την παρέμβαση στη Μαιάνδρου, που προβλέπει τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων. Το έργο είναι ενταγμένο στον κατάλογο των παρεμβάσεων που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπλασης».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 323.000 ευρώ για το οποίο αποφασίστηκε η διενέργεια διαγωνισμού και εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης. Η παρέμβαση έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης πέντε μηνών από την ημέρα εγκατάστασης του εργολάβου. Το έργο εγκρίθηκε στην οικονομική επιτροπή αν και ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ιάσονας Αποστολάκης διαφώνησε με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων υποστηρίζοντας ότι χάνεται για τη Μαιάνδρου η ευκαιρία χωροθέτησης ποδηλατόδρομου.

Περισυλλέγονται 100 εγκαταλελειμμένα οχήματα

Τον δρόμο της απόσυρσης ακολουθούν 100 εγκαταλελειμμένα οχήματα που έχουν εντοπιστεί σε δρόμους του Δήμου Βόλου.

Για την περισυλλογή και απόσυρση των Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ) ενδεικτικού προϋπολογισμού 8.000 ευρώ θα γίνει πλειοδοτική δημοπρασία.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα προορίζονται για επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και διάθεση σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής ΟΤΚΖ, για τα οποία έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται και δεν έχει εντοπιστεί ο κάτοχός τους. Τα οχήματα αυτά ο ανάδοχος τα περισυλλέγει, μετά από υπόδειξη της Υπηρεσίας Καθαριότητας με δικά του μέσα και τα φυλάσσει σε δικό του φυλασσόμενο χώρο για τουλάχιστον 20 ημέρες. Για κάθε τέτοιο όχημα ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει στο Δήμο το ποσό των 80 ευρώ τουλάχιστον.

Στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που φυλάσσεται το όχημα ο ιδιοκτήτης μπορεί εφόσον το επιθυμεί να το πάρει πίσω με δικά του μέσα, αφού καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ για έξοδα μεταφοράς και φύλαξης και αφού υποβάλλει ακριβές αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης προς την αντίστοιχη Δ.Ο.Υ., περί του χώρου όπου θα τοποθετηθεί το όχημα που δε διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση τμημάτων οχημάτων, μηχανημάτων, φορτηγών και δικύκλων η ελάχιστη τιμή ορίζεται στα 0,24€/κιλό τουλάχιστον. Η πιστοποίηση θα γίνεται με τα ζυγολόγια της γεφυροπλάστιγγας του Δήμου Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου