ΤΟΠΙΚΑ

Δίωξη για ληστεία σε βάρος του 54χρονου με λεία ναρκωτικά

δίωξη-για-ληστεία-σε-βάρος-του-54χρονου-363134

Ελεύθεροι με όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τη συμπλοκή για την ακατέργαστη κάνναβη

Συμπληρωματική δίωξη για ληστεία άσκησε χθες η Εισαγγελία Βόλου για την άγρια συμπλοκή για ναρκωτικά, που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι στη Νέα Ιωνία με σοβαρό τραυματισμό και τρεις συλλήψεις.

Από την περαιτέρω ανάκριση προέκυψε ότι οι δύο από τους συλληφθέντες, 23χρονος αλλοδαπός και 47χρονος Ελληνας, λήστεψαν 54χρονο με λεία κάνναβη βάρους άνω των 800 γραμμαρίων.

Χθες οι δύο κατηγορούμενοι για ληστεία και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών απολογήθηκαν στον ανακριτή Βόλου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσία 1.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο τρίτος συλληφθείς, 50χρονος, πατέρας του 23χρονου Αλβανού, κατηγορείται μόνο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο 54χρονος, που αντιμετωπίζει επίσης κατηγορία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, παραμένει νοσηλευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Σημειώνεται πως οι συλλήψεις έγιναν μετά από κλήση για βοήθεια περιοίκων για φασαρία έξω από σπίτι. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που έσπευσαν στον τόπο είδαν τον 23χρονο να πετά στα σκουπίδια νάιλον συσκευασία.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τη συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα με χλωρά κλαριά κάνναβης βάρους 868 γραμμαρίων, τα οποία από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι κατείχε από κοινού με 47χρονο που ήταν επίσης στο επεισόδιο.

Οι δύο άνδρες είχαν προμηθευτεί τα ναρκωτικά με τη βία από 54χρονο Βολιώτη, έξω από το σπίτι του οποίου γινόταν και η φασαρία.

Ο 54χρονος φέρεται να παραδέχτηκε ότι ήταν πράγματι δικά του. Ωστόσο, ήταν σοβαρά τραυματισμένος στο σαγόνι και τα δόντια και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για πρώτες βοήθειες. Τις προηγούμενες μέρες το θύμα φέρεται να έδωσε συμπληρωματική κατάθεση.

Από την πλευρά του πάντως ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των συλληφθέντων ισχυρίστηκε ότι η συμπλοκή δεν έγινε για τα ναρκωτικά, αλλά για διαφορές με μελίσσια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου