Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-24, 15:13:38
Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στον Βόλο

Με δυναμική και αγωνιστική πορεία στους δρόμους του Βόλου και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι εργαζόμενοι της πόλης, διαδήλωσαν ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά. Προηγήθηκε η συγκέντρωση στην Πλ. Πανεπιστημίου όπου έγινε ομιλία από τον Δημήτρη Μαριετάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην ομιλία του ο κ. Μαριετάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ετοιμάζουν καινούργια, πιο σαρωτική επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων μας: στη ζωή, στη δουλειά, ακόμα και στο δικαίωμα μας να παλεύουμε συλλογικά για τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας! 

Με το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των δικών μας δικαιωμάτων.

Βρήκαν στρωμένο το έδαφος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, όχι μόνο διατήρησε στο ακέραιο όλο το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων, αλλά προσέθεσε και νέα βάρβαρα μέτρα.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας φορτώσουν στην πλάτη την ανάπτυξή τους, δίνουν τα πάντα στους επιχειρηματικούς ομίλους για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη τους: νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, παράδοση αιγιαλών, δασικών εκτάσεων, παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας, εμπορευματοποιούν ακόμα παραπέρα την ενέργεια, ξεπουλάνε ό,τι απέμεινε από τη ΔΕΗ. Προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, πρόκειται για πραγματικό οδοστρωτήρα στα δικαιώματα μας».

Ο κ. Μαριετάκης είπε πως ο νέος Νόμος «προωθεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις «αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων κήρυξης απεργίας» και τη δημιουργία «Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων» στο υπουργείο Εργασίας. Χτυπάει παραπέρα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αφού προβλέπει εξαιρέσεις από αυτές.

 Με πρόσχημα την «οικονομική κατάσταση», ανοίγουν την κερκόπορτα για τη μη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων, για την παραπέρα κατρακύλα όλων των μισθών στο όριο του κατώτερου».

Και κατέληξε: «Για τα σωματεία των εργαζομένων, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί κόκκινη γραμμή!

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι έτσι θα σταματήσουν τους εργαζόμενους. Όσοι το προσπάθησαν, ακόμα και με δικαστικές αποφάσεις, δεν κατάφεραν να τις σταματήσουν.

Σήμερα αποτελεί μονόδρομο, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε συνδικαλιστή, να δώσει τη μάχη ώστε τα σχέδια των καπιταλιστών και του κράτους τους να μείνουν στα χαρτιά. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την προσπάθεια για να δυναμώσουν τα συνδικάτα, να οργανωθούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι στα σωματεία. Να πυκνώσουν οι συσκέψεις, οι συνελεύσεις, η συλλογική δράση! Αυτά είναι τα όπλα μας και δεν τα παραδίδουμε».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=