ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελίες κατά της μειοψηφίας με το «καλημέρα»

καταγγελίες-κατά-της-μειοψηφίας-με-το-363265

Αιχμές για ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χρήματα για προεκλογική εκστρατεία άφησε ο Αχ. Μπέος κατά της Νάνσυς Καπούλα

Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της επικεφαλής της «Εξυπνης Πόλης» Νάνσυς Καπούλα περί «δημιουργίας και χρήσης ψεύτικων προφίλ στο Facebook προεκλογικά», αλλά και περί «χρήσης χρημάτων από κωδικούς του ΤΕΕ για τον προεκλογικό της αγώνα» μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, καλώντας την αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας να δώσει εξηγήσεις ή αλλιώς να παραιτηθεί.

Τις καταγγελίες, που όπως σημείωσε δεν υιοθετεί, μετέφερε κατά την ενημέρωση του σώματος και με αφορμή την ανάγνωση εγγράφων που κατατέθηκαν στο προεδρείο και αναγνώστηκαν και τα οποία συνθέτουν το χρονικό κρίσης στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου της «Εξυπνης Πόλης» Βασίλη Ζαχείλα από τις 11 Σεπτεμβρίου 2019, το πρακτικό διαγραφής των μελών από την ίδια παράταξη Βασίλη Ζαχείλα και Σόνιας Χαρανά, αλλά και τη σκληρή δήλωση απάντηση της δεύτερης, που στρέφεται εναντίον της επικεφαλής.

Για το θέμα των διαγραφών τον λόγο ζήτησε ο κ. Ζαχείλας επί προσωπικού. «Αυτά που γίνονται σε αυτή την πόλη είναι καραγκιοζιλίκια. Αντί να εξαφανιστεί από τον Βόλο, βγάζει ανακοινώσεις στις εφημερίδες. Εχω οκτώ παγκόσμια στην πλάτη μου, με ξέρει όλος ο Βόλος, δεν έχω ανάγκη από διαφήμιση στις εφημερίδες. Ντροπή της», είπε αναφερόμενος στην κ. Καπούλα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μπέος ζήτησε από την κ. Καπούλα να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες που ήρθαν στην επιφάνεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη χρήση ψεύτικων προφίλ και προεκλογικών κονδυλίων. Μέσω του ίδιου ψεύτικου προφίλ που φαίνεται να δημιουργήθηκε προεκλογικά, ο χρήστης φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον του κ. Ζαχείλα και της κ. Χαρανά σχολιάζοντας για το θέμα των διαγραφών τους ότι θα «πάνε να βρούνε τον αρχηγό τους χωρίς να κρύβονται». Κάτω από αυτό το σχόλιο απάντησε η κ. Χαρανά: «Ξέχασες πουλάκι μου να αλλάξεις το ψεύτικο προφίλ, που προεκλογικά είχες δημιουργήσει για τις ανάγκες της παράταξης; Θυμάσαι;».

Για τις καταγγελίες η κ. Καπούλα δεν θέλησε να μιλήσει. Δεν έδωσε απάντηση ούτε στη δήλωση του κ. Ζαχείλα, ούτε στις καταγγελίες που μετέφερε ο δήμαρχος. «Εχεις τη δική σου παράταξη δήμαρχε και πολλά στο κεφάλι σου. Δεν θέλω να σε κουράσω με τα δικά μας. Σέβομαι και την ηλικία σου», σχολίασε η κ. Καπούλα.

Επίθεση εναντίον Ι. Αποστολάκη

Ο δήμαρχος Βόλου επιτέθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και κατά του επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ιάσονα Αποστολάκη με αφορμή παρεμβάσεις της παράταξης στα ΜΜΕ για την Αργώ και την αλλαγή νομικού συμβούλου στη ΔΕΥΑΜΒ.

«Κύριε Αποστολάκη, θα περίμενα μετά το ξεφωνητό των συντρόφων σας να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Στο δικό του ύψος ως ανθρώπου δεν μπορεί, έτσι γεννήθηκε τι να κάνουμε. Αντίθετα, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», είπε. Απαντώντας για το θέμα της Αργούς επανέλαβε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για αναζήτηση πόρων για την κατασκευή του Μουσείου είτε με πόρους του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, είτε μέσω ΕΣΠΑ. Αποκάλυψε μάλιστα ότι στις 30 Σεπτεμβρίου έχει ραντεβού στο Υπουργείο Πολιτισμού για να μιλήσει για το Μουσείο της Αργούς και έριξε το γάντι ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο σύσσωμο να παραστεί στην Αθήνα για να διεκδικήσει την επένδυση. «Αντί να ρουφιανεύετε, ελάτε όλοι έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού να διεκδικήσουμε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο το Μουσείο της Αργούς», είπε.

«Δεν ήμασταν εμείς που αποκαλέσαμε την Αργώ ψαρόβαρκα. Είναι κακό που επισημαίνουμε ότι πρέπει να τρέξει η δημοτική αρχή για να βρει χρηματοδότηση;», σχολίασε ο κ. Αποστολάκης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει έργα που γίνονται με χρήματα των πολιτών να τα εκμεταλλευτούν οι ιδιώτες.

«Είμαι υπερήφανος για τον Γιάν. Καραγκιόζο»

Ο κ. Μπέος διέψευσε τα περί αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ με αφορμή τη λήξη της συνεργασίας με τον νομικό σύμβουλο της ΔΕΥΑΜΒ Γιάννη Καραγκιόζο. «Δεν θέλω να κάνω καριέρα ως δήμαρχος. Κι άλλοι δικηγόροι θα πάρουν έναν μισθό και θα έχουν την ευκαιρία να υπηρετήσουν την πόλη τους. Δεν κοιτάμε να βολέψουμε κομματόσκυλα. Εσείς ήσασταν οι κομματικοί εγκάθετοι. Να είστε πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις σας», είπε δηλώνοντας υπερήφανος για την επιλογή του κ. Καραγκιόζου ως συνεργάτη. «Παραλάβαμε μία τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση. Δώσαμε αγώνα. Από το 2014 έως σήμερα προχωρήσαμε σε 42 δικαστικές ενέργειες. Μέχρι το 2014 δεν έγινε ούτε μία. Ο κ. Καραγκιόζος έκανε έναν τίμιο αγώνα και περιμένουμε την απόφαση για μία υπόθεση που ήταν εξ αρχής χαμένη», είπε.

Πρόταση για κλείσιμο των σχολείων

Απαντώντας στις παρεμβάσεις της ΛΑΣ για την κατάσταση των σχολείων αποκάλυψε ότι σε συνάντηση που είχε με τους συλλόγους γονέων κατέθεσε πρόταση και περιμένει απάντηση προκειμένου να κλείσουν τα σχολεία για μία εβδομάδα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί. Αναφέρθηκε δε συγκεκριμένα στα κοντέινερ στα οποία κάνουν μάθημα οι μαθητές, κάτι που χαρακτήρισε ντροπή.

Για το θέμα των οφειλών στο νερό διευκρίνισε ότι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να στείλουν έγγραφα στα σχολεία, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν πρόκειται να γίνουν διακοπές υδροδότησης.

Εψεξε δε μέλη της αντιπολίτευσης ότι όταν η δημοτική αρχή διεκδίκησε 1,7 εκατ. ευρώ για δημοτικό σχολείο, έγιναν ενστάσεις με την αιτιολογία ότι το κτίριο είναι διατηρητέο. Ως προς το τελευταίο αντέδρασε ο κ. Αποστολάκης.

Ο κ. Ριζόπουλος πάντως μίλησε για έργα που γίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις και για τον μεγάλο αγώνα της ΛΑΣ σε ό,τι αφορά στην κατάσταση των σχολείων χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει πρόοδος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου