Νέες οδικές συνδέσεις προωθεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-23, 20:40:43
Νέες οδικές συνδέσεις προωθεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Για την ένωση Αγίου Γεωργίου Νηλείας - Αγίου Λαυρεντίου και των παραλιών Ποτιστικά και Ποτόκι

 

Αίτημα χρηματοδότησης για την κατασκευή δύο νέων έργων οδοποιίας κατέθεσε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα έργα αφορούν στην οδική σύνδεση του Αγίου Γεωργίου Νηλείας με τον Αγιο Λαυρέντιο και των παραλιών Ποτιστικά και Ποτόκι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μ. Μιτζικό, η οδική σύνδεση Αγίου Γεωργίου Νηλείας - Αγίου Λαυρεντίου προϋπολογισμού 722.382 ευρώ κατά προσέγγιση θα αποτελέσει έργο πνοής για τους δύο οικισμούς, αλλά και για ολόκληρο το Πήλιο, καθώς θα ενώσει το Χιονοδρομικό με το Νότιο Πήλιο, ενώ παράλληλα ο δρόμος θα αποτελέσει και αντιπυρική ζώνη.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, το πρώτο τμήμα ξεκινά από την Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, περνά πάνω από το θέατρο Αλώνι, φθάνει στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και μέσω δασικής έκτασης έως τη θέση Κρεμμύδα.

Το δεύτερο τμήμα της χάραξης ξεκινά από τη θέση Κρεμμύδα και καταλήγει στο ρέμα της Αετοφωλιάς, ενώ το τρίτο τμήμα βρίσκεται από την πλευρά του Αγίου Λαυρεντίου έως τη θέση Ασπρό και μέσω του χωριού έως το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Αντίστοιχα η σύνδεση των παραλιών Ποτιστικά και Ποτόκι θα συμβάλλει σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό στην τουριστική ανάπτυξη της Συκής και της Ξινόβρυσης. Μάλιστα για τη χάραξη του δρόμου που περνά μέσα από τρία ιδιωτικά ελαιοπερίβολα έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών όπως καταγράφεται στην τεχνική έκθεση του έργου, βάσει της οποίας ο προϋπολογισμός του έργου κυμαίνεται στις 260.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=