Σημάδια εγκατάλειψης στη Συκή

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-23, 19:31:25
Σημάδια εγκατάλειψης στη Συκή

Για τα σημάδια εγκατάλειψης στη Συκή παρεμβαίνει με επιστολή του, που απευθύνεται στον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικό, ο πρώην δήμαρχος Αφετών Γιάννης Βαούτης. Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Βαούτη αποτέλεσε το αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κατασκευή πέντε κυκλικών κόμβων στην περιοχή.

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο πρώην δήμαρχος, «στην είσοδο του χωριού και στο άλσος του Πευκώνα υπάρχει  αναψυκτήριο, που χρόνια τώρα όχι μόνο μένει ανεκμετάλλευτο, αλλά βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη. Πριν καταντήσει ερείπιο πρέπει να ληφθούν μέτρα. Επίσης στην πλατεία του χωριού βρίσκεται εγκαταλελειμμένο περίπτερο. Δεν γνωρίζω ποιος κατέχει την άδεια λειτουργίας. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως το περίπτερο έχει τη θέση μιας «μούμιας» στην κεντρική πλατεία μας και οι καπνιστές όταν θελήσουν να προμηθευτούν τσιγάρα, τρέχουν στα γειτονικά χωριά.

Αυτά τα δύο είναι μέρος της εικόνας μαρασμού και εγκατάλειψης της Συκής», επισημαίνει ο κ. Βαούτης και συνεχίζει: «Αυτή την περίοδο η δημοτική αρχή πρέπει να εστιάσει στην αγροτική οδοποιία. Ολοι σχεδόν οι αγροτικοί δρόμοι της περιοχής μας πρέπει από αύριο κιόλας να αποκατασταθούν. Απαιτείται όχι απλή συντήρηση, αλλά ολική διαμόρφωση του οδοστρώματος και των αυλάκων. Είναι αδιάβατοι και στα περισσότερα σημεία απροσπέλαστοι για τα αγροτικά μας οχήματα. Σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει η συγκομιδή της ελιάς και θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το έργο αποκατάστασης των αγροτικών δρόμων».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=