ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση παρουσίασε η κίνηση επιβατών στο λιμάνι του Βόλου

αύξηση-παρουσίασε-η-κίνηση-επιβατών-σ-364119

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η διακίνηση επιβατών και οχημάτων στο λιμάνι του Βόλου. Το φετινό καλοκαίρι ήταν μία καλή χρονιά για τους ναυτιλιακούς πράκτορες, οι οποίοι αισιοδοξούν ότι οι επόμενες θερινές σεζόν θα έχουν ακόμη πιο καλή πορεία και ελπίζουν να συμβεί το ίδιο και με την κρουαζιέρα.

Από την 1η Ιουνίου μέχρι και τέλη Αυγούστου οι επιβάτες που ταξίδεψαν για Σποράδες ή επέστρεψαν από τα νησιά στον Βόλο ήταν φέτος 221.293, ενώ πέρυσι ήταν 195.087.

Θετικό πρόσημο είχε και η διακίνηση οχημάτων με τα πλοία να μεταφέρουν στους απόπλους και τους κατάπλους στο λιμάνι του Βόλου συνολικά 29.220 οχήματα από 26.654 που ήταν πέρυσι στο συγκρινόμενο διάστημα.

Αντίστοιχα, η διακίνηση των φορτηγών κατέγραψε μία μικρή μείωση αφού φέτος μειώθηκαν στα 3.739 από 3.749 που ήταν πέρυσι, ενώ τα δίκυκλα αυξήθηκαν στα 3.901 από 3.322.

«Γενικά για το λιμάνι του ήταν μία καλή χρονιά σε σχέση με τα τελευταία χρόνια» σχολιάζει ο ναυτιλιακός πράκτορας Χρήστος Χάγιας. «Ευελπιστούμε βέβαια να πάει ακόμη καλύτερα, ενώ προσπαθούμε να καταστήσουμε το λιμάνι περισσότερο ελκυστικό και για την κρουαζιέρα», επισήμανε ο ίδιος.

Ειδικά για τη κρουαζιέρα ο ίδιος τόνισε ότι φέτος είχαμε 26 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων από 19-20 πέρυσι.

Ο κλάδος γνωρίζει ότι η προσπάθεια για την επανάκαμψη της κρουαζιέρας πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί περαιτέρω. Πριν αρχίσει η «βουτιά» στην κρουαζιέρα το 2017 το λιμάνι του Βόλου είχε κάθε χρόνο από 40 έως 60 προσεγγίσεις πλοίων.

Ωστόσο, η μικρή αύξηση που παρουσιάζεται είναι ελπιδοφόρα. «Προσπαθούμε να διαφημίσουμε τον τόπο μας, το Πήλιο και τα Μετέωρα, να προσελκύσουμε καινούργιες εταιρείες, να προβάλλουμε την περιοχή μας», προσθέτει ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Blue Star Ferries Γεράσιμος Κατσούρης αποδίδει την αυξημένη κίνηση στο λιμάνι στην ελληνική αγορά που έχει αρχίσει να επανακάμπτει. Ακόμη, επισημαίνει ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε και το μεταφορικό ισοδύναμο, το οποίο δημιουργεί οικονομικές συνθήκες ταξιδιού κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους ντόπιους κατοίκους των νησιών.

«Από κει και πέρα δουλέψαμε με Σέρβους, Ρουμάνους και Βούλγαρους. Θεωρώ ότι έγινε η αρχή για καλύτερες χρονιές που θα έρθουν στο άμεσο μέλλον.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ακτοπλοϊκή μας γραμμή έχει δυνατότητες και χρειάζεται αναβάθμιση. Ηδη στο λιμάνι έχουμε φέρει για το Σεπτέμβριο το Blue Star Naxos που θεωρείται ένα από τα καλύτερα πλοία της ακτοπλοΐας σε πανελλήνιο επίπεδο και γι’ αυτό έχει την υποστήριξη του επιβατικού κοινού και των επαγγελματιών, με αποτέλεσμα η εταιρεία να σκέφτεται πολύ σοβαρά τη μόνιμη δρομολόγησή του στη γραμμή», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου