ΤΟΠΙΚΑ

Δεν θα είμαι υποψήφιος στη Μαγνησία…

δεν-θα-είμαι-υποψήφιος-στη-μαγνησία-851206

Σφοδρή επίθεση στο ΚΚΕ το οποίο κατηγόρησε ότι προωθεί τη διάσπαση των Αριστερών δυνάμεων προσφέροντας έτσι ουσιαστική βοήθεια στο κατεστημένο και την Κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε από το Βόλο ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην Κρήτη και στη Βόρειο Ελλάδα, διαλύοντας έτσι τα σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο στο Βόλο.
Ο κ. Αλαβάνος συντηρώντας την ανοιχτή κόντρα με την πολιτική ηγεσία του ΚΚΕ, χθες επέλεξε την κατά μέτωπο επίθεση στον Περισσό, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: “η Αριστερά μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως οι δυνάμεις της κινούνται διασπασμένες. Η διαίρεση της Αριστεράς προωθείται από το ΚΚΕ και είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στο κατεστημένο και την Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή. Μόνο με την κοινή δράση όλων των κινημάτων μπορεί η Αριστερά να έχει προοπτική, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και έφερε ως παράδειγμα του πολυκερματισμού των δυνάμεων τα πρόσφατα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών όπου η Αριστερά καταποντίστηκε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου να συνυπογράψει την πρόταση του κόμματός του για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των ομολόγων, αφήνοντας αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπαναχωρεί από την αρχική της δέσμευση να στηρίξει την πρόταση του Συνασπισμού.
Ο ίδιος προανήγγειλε συνεργασία εν όψει εθνικών εκλογών με τις αριστερές δυνάμεις της οικολογίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα εκλογικά αποτελέσματα του ΣΥΝ επιβεβαιώνοντας ότι έχει θέσει τον πήχη ψηλά.
Όταν ωστόσο ρωτήθηκε εάν προβλέπει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο πρόεδρος του ΣΥΝ επέμεινε στην εκτίμησή του ότι δεν έχει τόσο σημασία χρονικά πότε θα προκηρυχθούν οι εκλογές αλλά εάν θα υπάρξει- όπως ο Συνασπισμός επιθυμεί- πολιτική ανατροπή και ενδυνάμωση των μικρών κομμάτων κόντρα στο δικομματισμό.
“Η πολιτική ζωή χρειάζεται ένα σοκ, χρειάζεται μία δυναμική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό” επισήμανε ο κ. Αλαβάνος, που σε δεικτικό ύφος επισήμανε ότι “ακόμη και ο πρωθυπουργός δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πότε θα γίνουν εκλογές, εκτός και εάν εμπνεύστηκε στην Αυστραλία…
Ο κ. Αλαβάνος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι στα μεγάλα ζητήματα δεν υπάρχει καμία προγραμματική σύγκλιση και σχολίασε δεικτικά το πρόσφατο προγραμματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ήταν μία εσωτερική διαδικασία στην οποία ωστόσο μόνο το πρόγραμμα δεν συζητήθηκε.
Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΝ επανέλαβε την πάγιο άποψη του κόμματος του για το Σκοπιανό, υπέρ της εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στα πλαίσια του ΟΗΕ.
Ο κ. Αλαβάνος εκτίμησε ότι ο θόρυβος των τελευταίων ημερών για το θέμα είναι “πλασματικός” και ότι κυρίως είναι αποτέλεσμα της συναινετικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης στις επιλογές των ΗΠΑ και εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο εάν συμβεί θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου