ΤΟΠΙΚΑ

Κολιοπούλου: ΑΓΕΤ και Χαλυβουργία τηρούν το νόμο «κατά γράμμα»

κολιοπούλου-αγετ-και-χαλυβουργία-τηρ-364401

Η σύνδεση νοσηρότητας και βιομηχανιών είναι ιδεοληπτική… είπε η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Πλήρη στήριξη στις τοπικές βιομηχανίες ΑΓΕΤ και Χαλυβουργία παρείχε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την επιχειρηματικότητα, η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ελένη Κολιοπούλου.

Σε σχετική ερώτηση που έγινε η πρόεδρος του ΣΒΘΚΕ επισήμανε πως είναι ιδεοληπτικό ενδεχόμενη νοσηρότητα να επιχειρείται να συνδεθεί με την ύπαρξη και λειτουργία των δύο τοπικών βιομηχανιών, από τη στιγμή που όλες οι μετρήσεις που έχουν γίνει και όλοι οι έλεγχοι δεν τις «ενοχοποιούν», όσον αφορά την αέρια ρύπανση.

Ολόκληρη η απάντησή της στο συγκεκριμένο θέμα έχει ως εξής:

«Εμείς ασχοληθήκαμε και ζητήσαμε εξηγήσεις και πληροφορίες από τις επιχειρήσεις για τη δραστηριότητά τους. Είχαμε επίσης επαφές με υπουργεία και πήραμε μέρος στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα του ΡDF και την ρύπανση του περιβάλλοντος. Εκφράζουμε τον σεβασμό μας στις ανησυχίες του κόσμου γιατί και εμείς κομμάτι της κοινωνίας είμαστε, αλλά είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι από τις εξηγήσεις που έδωσαν οι επιχειρήσεις, ότι δηλαδή τηρούν το νόμο και τις διατάξεις και είναι εξαιρετικά προσεκτικές σε αυτό που κάνουν. Στην ΑΓΕΤ όλες οι μετρήσεις είναι δημόσιες ,διασταυρωμένες και γίνονται από τον Δημόκριτο που είναι το πιο έγκριτο ερευνητικό κέντρο που έχουμε. Όλα γίνονται με διαφάνεια. Επίσης δεν είδα πουθενά μια πραγματική σύνδεση νοσηρότητας και ύπαρξης των βιομηχανιών εδώ, παρά μόνο ιδεολογικά και ιδεοληπτικά.

Οι τοπικές επιχειρήσεις είναι σοβαρές και τηρούν τους νόμους και όλες τις διατάξεις. Για αυτό άλλωστε είναι πεισμένο και το υπουργείο. Είναι κρίμα να φοβούνται οι άνθρωποι στον τόπο που ζουν μόνο και μόνο από ανακρίβειες.

Γενικότερα πάντως κάποια στιγμή πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε τα σκουπίδια μας .Να μην θάβονται τα πάντα και τα σκουπίδια να πηγαίνουν κάτω από το χαλί. Δε γίνεται να μη μας ενδιαφέρει τι θα γίνει μόλις απομακρυνθούν από το σπίτι μας. Εμείς ως σύνδεσμος είμαστε υπέρ της διαχείρισης, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, που συνδυασμένη θα λύσει πραγματικά και ουσιαστικά τα προβλήματα, όπως τα λύνουν κι άλλες προηγμένες χώρες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου