ΤΟΠΙΚΑ

Ανάπλαση του πάρκου Αναύρου και επέκταση του Ξενία στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο

ανάπλαση-του-πάρκου-αναύρου-και-επέκτ-364574

Ανάπλαση του πάρκου του Αναύρου και παράλληλα επέκταση του Ξενία Βόλου προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου στο οποίο έγιναν σημειακές τροποποιήσεις για τη διόρθωση λαθών που εντοπίστηκαν το 2017 και έρχεται προς έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στις έξι το απόγευμα.

Η προβλεπόμενη κατασκευή νέας πτέρυγας για το Ξενία «σκοντάφτει» στο γεγονός ότι δεν καθορίζονται τα χαρακτηριστικά της και συγκεκριμένα η χωροθέτησή της, ειδικοί όροι δόμησης και περιορισμοί λόγω της ειδικής και ευαίσθητης θέσης επί του παραλιακού μετώπου. Σήμερα στο παραλιακό μέτωπο στην περιοχή του Αναύρου παρατηρείται ασυνέχεια με «στένωση» του διαθέσιμου κοινόχρηστου χώρου και μερική αποκοπή του πάρκου Αναύρου από το υπόλοιπο κομμάτι. Προτείνεται λοιπόν η εκπόνηση μελέτης ανάπλασης της κοινόχρηστης παραλιακής ζώνης από Αγιο Κωνσταντίνο έως Αναυρο (πάρκο Αναύρου) με ειδικούς όρους δόμησης και περιορισμούς λόγω της ειδικής και ευαίσθητης θέσης επί του παραλιακού μετώπου, και απελευθέρωση και ενοποίηση του περιβάλλοντος χώρου με τους παρακείμενους ελεύθερους χώρους της περιοχής. Στο πλαίσιο της ίδιας μελέτης θα ενταχθεί και η νέα πτέρυγα του ξενοδοχείου Ξενία.

Επίσης στο Γ.Π.Σ. αναμένεται να εγκριθούν σημειακές τροποποιήσεις για σφάλματα που διαπιστώθηκαν από το 2017. Αυτά αφορούν σε μικρές περιοχές οικοδομικών τετραγώνων, περιοχές εντός σχεδίου κι ήδη διαμορφωμένες, αποφάσεις τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου και λανθασμένες ενδείξεις επί των χαρτών. «Σε όλες τις περιπτώσεις διορθώσεων ή βελτιώσεων λήφθηκε υπόψη η ανάγκη διατήρησης του ισοζυγίου κοινοχρήστων χώρων και πρασίνου και δεν τίθεται κανένα θέμα αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον», τονίζεται στην εισήγηση της υπηρεσίας η οποία έχει εγκριθεί ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου