ΤΟΠΙΚΑ

Κρίση στην ομάδα της μείζονος μειοψηφίας: Διέγραψαν μέλη που θα ανεξαρτητοποιούνταν

κρίση-στην-ομάδα-της-μείζονος-μειοψηφ-364740

Πριν προλάβουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησής τους- από τη μία πλευρά είχε ανακοινωθεί για την άλλη υπήρχε έντονη φημολογία- τους… διέγραψαν από μέλη της παράταξης! Ο συνδυασμός «Βόλος- Εξυπνη Πόλη» με επικεφαλής τη Νάνσυ Καπούλα συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή και αποφάσισε να διαγράψει από μέλη τους κ.κ. Βασίλη Ζαχείλα και Σόνια Χαρανά, οι οποίοι είχαν ήδη πάρει αποστάσεις από την παράταξη που πριν καλά- καλά ξεκινήσει η νέα δημοτική περίοδος φαίνεται να περνά εσωτερική κρίση.

Ο κ. Ζαχείλας αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου είχε διανείμει ανακοίνωση στα ΜΜΕ για την επικείμενη ανεξαρτητοποίησή του. «Παρά εκπεφρασμένη δημόσια δήλωση του, ο κ. Ζαχείλας δεν έχει υποβάλλει ακόμη δήλωση ανεξαρτητοποίησης, ενώ δεν έχει παράσχει και κάποια εξήγηση κυρίως στους ψηφοφόρους της παράταξης μας, που τον οδήγησαν σε αυτή του την ανακοίνωση. Τέλος έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με το συνδυασμό μας από την πρώτη μέρα εκλογής του και έχει απουσιάσει από ΟΛΕΣ τις συνεδριάσεις της δημοτικής παράταξης μας», αναφέρεται στο πρακτικό της συνεδρίασης της παράταξης που υπογράφουν οι κ.κ. Θεολόγης Διαμαντένιας, Χαράλαμπος Ζάχος, Χριστόφορος Ιγγλέσης, Νάνσυ Καπούλα, Βίκυ Μήτρου και Στέργιος Φάτσης.

Με την κ. Χαρανά το χρονικό του… διαζυγίου φαίνεται να άρχισε να προδιαγράφεται από τις δημαιρεσίες. «Για τη συγκρότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής παρόλο που υπάρχει απόφαση να ψηφιστούν εξίσου τα δύο μέλη μας, οι κ.κ. Χαρανά και Μήτρου η πρώτη φαίνεται να μην ψήφισε τον εαυτό της. Αυτό είχε ως συνέπεια, να παρουσιάζεται και να αυτοπροβάλλεται η ίδια στα Μ.Μ.Ε. ως αδικημένη, θύμα και προϊόν άλλων διεργασιών και συναλλαγών, τα οποία ωστόσο ουδέποτε υπήρξαν. Η ίδια ουδέποτε παρείχε εξηγήσεις για την στάση της, ενώ έως και σήμερα καλλιεργεί ένα κλίμα στα Μ.Μ.Ε. περί ανεξαρτητοποίησης της, θέτοντας έτσι την παράταξη σε ομηρία. Περαιτέρω έως και σήμερα, δεν παρουσιάζεται σε συνεδριάσεις της δημοτικής μας παράταξης», καταγράφεται στο πρακτικό όπου η κ. Χαρανά καταγγέλλεται ότι δεν μετέχει στις συνεδριάσεις, δεν επιδεικνύει διάθεση για προσφορά και απασχολεί τις παραπολιτικές στήλες με τις προσωπικές της επιδιώξεις.

Ομόφωνα τα έξι εναπομείναντα μέλη της παράταξης αποφάσισαν να διαγράψουν τους κ.κ. Ζαχείλα και Χαρανά καταγγέλλοντάς τους ότι «επέδειξαν μόνο έργα παραπολιτικής και πολιτικού παρασκηνίου. Η παράταξη υποστηρίζει για τα πρώην μέλη της ότι με δηλώσεις, ανακοινώσεις και διαρροές στα Μ.Μ.Ε., προσβάλλουν το συνδυασμό «Βόλος- Εξυπνη Πόλη» και το σύνολο των υποψηφίων που συμμετείχαν σε αυτόν. Τους καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν μαζί τους, ότι βάλουν κατά του συνδυασμού και ότι αντί να εργαστούν για τα καλό της πόλης απασχολούν μόνιμα την κοινή γνώμη με πολιτικά παιχνίδια για την προσωπική τους προβολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου