ΤΟΠΙΚΑ

Πρωινό σε μαθητές και φέτος από τον Δήμο Βόλου

πρωινό-σε-μαθητές-και-φέτος-από-τον-δήμ-366202

Θα ξεκινήσει η καταγραφή όσων έχουν ανάγκη, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει ανάθεση στους εκμισθωτές κυλικείων

Το πρωινό κολατσιό σε μαθητές που έχουν ανάγκη θα προσφέρει και φέτος ο Δήμος Βόλου. Οπως κάθε χρόνο την τελευταία τριετία έτσι και φέτος το κολατσιό θα παρέχεται μέσω των σχολικών κυλικείων προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και να μη γίνουν «στόχος» στα μάτια συμμαθητών τους.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή εντός των επόμενων ημερών θα ζητηθεί από τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να καταγραφούν ανά σχολείο οι μαθητές που έχουν ανάγκη για την παροχή πρωινού που δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει η οικογένειά τους λόγω οικονομικών προβλημάτων. Τα κριτήρια θα καθοριστούν από τα ίδια τα σχολεία, ενώ θα εξαιρεθούν οι σχολικές μονάδες στις οποίες παρέχονται γεύματα από το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα πάντως δεν αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα κι αυτό γιατί θα πρέπει να ξεπεραστεί οικονομικό εμπόδιο. Οπως εξηγεί η κ. Τοκαλή – Μποντού, για την παροχή του κολατσιού μέσω σχολικών κυλικείων προκειμένου όλοι οι μαθητές να σιτίζονται με αξιοπρέπεια υπάρχει δυνατότητα απευθείας ανάθεσης έως το ποσό των 24.000 ευρώ. Πάνω από αυτό το όριο ο Δήμος υποχρεούται να προκηρύξει διαγωνισμό, κάτι τέτοιο όμως θα άνοιγε την πόρτα στην είσοδο ιδιώτη στο σχολείο και θα στοχοποιούσε μαθητές σε ανάγκη.

«Η παροχή πρωινού είναι στις προτεραιότητές μας», ανέφερε η κ. Τοκαλή – Μποντού.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε το σχολικό έτος 2016 – 2017 οπότε και παρεχόταν δωρεάν το πρωινό σε 70 μαθητές της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Βόλου. Αντίστοιχα το σχολικό έτος 2017 – 2018 κολατσιό μέσω του σχολικού κυλικείου δινόταν σε 75 μαθητές.

Για την περσινή σχολική χρονιά ο Δήμος Βόλου ενέκρινε δαπάνη για 258 μαθητές (10 της πρωτοβάθμιας και 248 της δευτεροβάθμιας), αναζήτησε από τον περασμένο Ιούλιο στοιχεία για τον αριθμό των απόρων μαθητών προκειμένου να δρομολογήσει την παροχή κολατσιού στο σχολείο.

Η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε ανάγκη αύξησε και τη δαπάνη η οποία έφθασε στις 22.621,27 ευρώ έναντι ποσού 10.125 ευρώ που είχε διαθέσει την προηγούμενη σχολική χρονιά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου