ΤΟΠΙΚΑ

Αναβαθμίζεται το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη συνοικία της Νεάπολης

αναβαθμίζεται-το-πάρκο-κυκλοφοριακή-366238

Στόχος η εκπαίδευση όλων των μαθητών των σχολείων της περιοχής

Δημιουργήθηκε προ 15ετίας με στόχο την εκπαίδευση μαθητών στην κυκλοφοριακή αγωγή, για δέκα όμως περίπου χρόνια εγκαταλείφθηκε. Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη συνοικία της Νεάπολης άρχισε να αποκτά και πάλι ζωή μόλις την τελευταία διετία και πλέον στόχος του Δήμου Βόλου είναι να το αναβαθμίσει και από αυτό να περάσει το σύνολο των μαθητών των σχολείων της πόλης για να μυηθούν σε βασικές αρχές κυκλοφοριακής αγωγής.

Σύμφωνα με τον συντονιστή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, Κωνσταντίνο Καραγιάννη, ήδη στον προϋπολογισμό έχει ενταχθεί κωδικός για την επιδιόρθωση φθορών και βλαβών και την αναβάθμιση του εξοπλισμού του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής προκειμένου να λειτουργήσει στο ακέραιο. Μεταξύ των παρεμβάσεων θα είναι και η αποκατάσταση του στόλου των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, έχουν απομείνει μόνο τρία, μέσα στα οποία μαθητές μαθαίνουν να εξοικειώνονται με τα σήματα της τροχαίας και τη σωστή κυκλοφορία στους δρόμους.

«Φέτος θα ξεκινήσουμε πιο «επιθετικά». Θα κάνουμε ενημερώσεις στα σχολεία με στόχο όλοι οι μαθητές όλων των σχολείων να εκπαιδευτούν στο πάρκο η λειτουργία του οποίου θα τεθεί υπό την ομπρέλα της διεύθυνσης βιώσιμης κινητικότητας», τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η βιώσιμη αστική κινητικότητα είναι στην κορυφή της ατζέντας στον Δήμο Βόλου και αυτό φαίνεται μέσα από παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί και όσες δρομολογούνται, όπως η διαδρομή ΑμεΑ στην οδό Ιωλκού, η σήμανση 80 θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ, η αποκατάσταση των ραμπών με έμφαση στις διασταυρώσεις, ενώ αρχές του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα «κουμπώσει» και με το σύστημα αυτόματης και δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων στους πολίτες. Από τους σταθμούς της πόλης θα διατίθενται δωρεάν 100 ποδήλατα, πέντε ποδήλατα για ΑμεΑ αλλά και ηλεκτρικά ποδήλατα για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Τέλος, επανεξετάζεται και το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο κέντρο του Βόλου, χωρίς να αποκλείεται επέκτασή του και σε άλλα σημεία οδών μέσα στην πόλη, ολοκληρωμένη όμως πρόταση θα υπάρχει μέσα στον επόμενο μήνα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου