ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

αυλαία-της-νέας-ακαδημαϊκής-χρονιάς-σ-366315

Προγραμματίζεται τελετή υποδοχής των 5.665 πρωτοετών φοιτητών

Ανοίγει η αυλαία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που από φέτος θα λειτουργεί με συνολικά 35 τμήματα, εκ των οποίων τα 17 είναι νέα. Τα πάντα είναι έτοιμα για την πρεμιέρα της λειτουργίας των νέων τμημάτων, τα οποία θα «εγκαινιάσουν» συνολικά 2.865 φοιτητές.

Τα μαθήματα για τους παλιούς φοιτητές των 18 υφιστάμενων τμημάτων του Π.Θ. ξεκινούν μεθαύριο Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και μία εβδομάδα αργότερα την επόμενη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα των 5.665 πρωτοετών τόσο στα υφιστάμενα, όσο και στα 17 νέα τμήματα.

Τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι στον Βόλο το Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών και το Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών, στη Λάρισα τα Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας, Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Νοσηλευτικής, Συστημάτων Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Ψηφιακών Συστημάτων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, στην Καρδίτσα τα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας, στα Τρίκαλα το Διαιτολογίας και Διατροφολογίας και στη Λαμία τα Φυσικής, Μαθηματικών και Φυσικοθεραπείας.

«Είμαστε έτοιμοι για τη λειτουργία των νέων τμημάτων. Υπάρχουν προσωπικό, χώροι και ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων», διαβεβαίωνε χθες η αντιπρύτανης του Π.Θ. Ιωάννα Λαλιώτου.

Στον Βόλο δύο είναι τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν. Το Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών και το Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών. Η λειτουργία των δύο τμημάτων έχει χωροθετηθεί για το πρώτο τουλάχιστον χρονικό διάστημα στο κτίριο «Παπαστράτος», όπου θα γίνονται τα μαθήματα ενώ κάποια εργαστήρια που θα χρειαστούν θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του τμήματος Αρχιτεκτονικής.

Ηδη για τα δύο νέα τμήματα βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός προκειμένου να βρεθεί στέγη προς μίσθωση και να καλυφθούν οι νέες ανάγκες. «Το κτίριο «Παπαστράτος» είναι ήδη «φορτωμένο» και χρειαζόμαστε νέους χώρους για την υποστήριξη της λειτουργίας των τμημάτων», σημείωσε η κ. Λαλιώτου.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γίνει τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων. Η φετινή τελετή θα είναι ξεχωριστή και λόγω των 17 νέων τμημάτων που προστίθενται στη λειτουργία του ιδρύματος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου