ΤΟΠΙΚΑ

19 φάκελοι εμπόρων του Βόλου για την υπεξαίρεση στο πρώην ΤΑΕ

19-φάκελοι-εμπόρων-του-βόλου-για-την-υπε-366535

Ενέργειες για την αποκατάσταση των εμπόρων από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

Συνολικά 19 φακέλους εμπόρων συγκέντρωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για να ανακινήσει το θέμα με την υπεξαίρεση ποσού 2,5 εκατ. ευρώ από πρώην ταμεία του ΤΑΕ στον Βόλο, που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες επαγγελματίες να χάσουν ένσημά τους και σήμερα να μη μπορούν να θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου υπολογίζεται ότι ανταποκρίθηκε το ένα τρίτο των επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αποκολλήσεις των ενσήμων τους, πολλοί από τους οποίους σήμερα είτε παραμένουν ενεργοί στον κλάδο και έχουν οφειλές στο ασφαλιστικό τους ταμείο λόγω της απώλειας των ενσήμων είτε έχουν αποχωρήσει από το κλάδο και ωστόσο δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Ο κ. Γεώργιος Πανταζής που ανέλαβε να συγκεντρώσει τους φακέλους είπε ότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, άλλοι από τους θιγόμενους έχουν προσφύγει σε δικαστήρια, άλλοι όχι.

Όλα τα στοιχεία από το σύνολο των φακέλων ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου τα επεξεργάζεται. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος είπε ότι όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία στο επόμενο δεκαήμερο, τότε ο Σύλλογος θα αποφασίσει και τον τρόπο που θα κινηθεί προκειμένου να υπάρξει πολιτική παρέμβαση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα προσπαθήσει να στηρίξει κάθε νόμιμη διαδικασία διεκδίκησης των συμφερόντων των ασφαλισμένων, καθώς είναι άδικο συνάδελφοι με μακρόχρονη εμπορική δραστηριότητα να έχουν υποστεί αυτήν την αφαίρεση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την αφαίρεση του δικαιώματος συνταξιοδότησης.

Επισημαίνεται ότι το σκάνδαλο είχε επηρεάσει συνολικά 508 ασφαλισμένους. Οι 410 είχαν αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αποκολλημένα ένσημα είτε με δικαστικές αποφάσεις είτε καταβάλλοντας τα χρήματα που το Ταμείο έβγαζε ότι όφειλαν για ένσημα που φαινόταν να μην έχουν για συγκεκριμένα διαστήματα λόγω της υπεξαίρεσης.

Όμως δεκάδες ασφαλισμένοι του Ταμείου συνεχίζουν ακόμη τον ατέρμονο αγώνα για να αποδείξουν το αυτονόητο ότι δεν οφείλουν τα ποσά που τους επιβλήθηκαν, ούτε έχουν υποχρέωση να πληρώσουν τις υπέρογκες πλέον προσαυξήσεις που εν μέσω κρίσης φτιάχνουν αξιοσημείωτα ποσά οφειλής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου