ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση Επιτροπής Πολιτών κατά πάντων για την ατμόσφαιρα της πόλης

επίθεση-επιτροπής-πολιτών-κατά-πάντω-367821

Ούτε οι μετρήσεις του «Δημόκριτου», ούτε τα στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας Θεσσαλίας… πείθουν την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, που σε ανακοίνωσή της εξαπολύει επίθεση κατά πάντων για την ατμόσφαιρα της πόλης.

«Κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα βλέποντας μια έντονη προσπάθεια του Υπουργείου Περιβάλλοντος να καλύψει την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge. Καθαρή η ΑΓΕΤ, καθαρός και ο αέρας που αναπνέουμε σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου. Με ποια στοιχεία όμως; Τις μετρήσεις που πραγματοποιεί μόνη της η ΑΓΕΤ σε εργαστήρια που πληρώνει η ίδια η εταιρεία. Όσο για την Περιφέρεια, αποδείχθηκε ότι προσπαθεί να παίξει ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των Βολιωτών (…). Τέτοια στοιχεία μάλλον έδωσαν ο κ. Αγοραστός και η κ. Κολυνδρίνη στον κ. Χατζηδάκη τον οποίο απάλλαξαν από ένα εξαντλητικό ταξίδι στον Βόλο για να δώσει εξηγήσεις και να ακούσει τους φορείς και τους πολίτες.

Μάλιστα κάποιοι βουλευτές της κυβέρνησης ήταν σίγουροι ότι ο υπουργός θα έρθει στον Βόλο (…). Βέβαια το παρατραβούν Περιφέρεια και Υπουργείο, όταν στην ανακοίνωσή τους ενοχοποιούν για την έντονη οσμή πλαστικού τις ανεξέλεγκτες καύσεις πλαστικών και άλλων στερεών υλικών σε υπαίθριους και στεγασμένους χώρους. Ποιους κοροϊδεύουν;», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση και απευθύνεται κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας κατά της καύσης σκουπιδιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου