ΤΟΠΙΚΑ

Στενή συνεργασία Δήμου Ν. Πηλίου με τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων

στενή-συνεργασία-δήμου-ν-πηλίου-με-του-367899

Στο κτήριο του Δημαρχείου Ν. Πηλίου, στην Αργαλαστή και σε χαρακτηριστικό κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων του Ν. Πηλίου κ.κ. Σταύρου Γαρουφαλή, Σπυριδούλας Καλατζή, Φαίδωνα Καψιμάλη, Απόστολου Ευαγγελιά των σχολείων Γυμνασίου Μηλεών, Γυμνασίου Αργαλαστής, ΓΕΛ Αργαλαστής, Γυμνασίου με Λ.Τ. Τρικερίου αντίστοιχα, Στελεχών της Εκπαίδευσης και του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ν. Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικού καθώς και στελεχών του Δήμου Ν. Πηλίου.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η χάραξη αξόνων δραστηριοποίησης, η διερεύνηση πεδίων συνεργασίας και προσδιορισμός στόχων υλοποίησης συνεργατικών διαδικασιών του Δήμου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό την υποστήριξη και την ανάπτυξη της εκπαίδευσης του πολιτισμού και του αθλητισμού στο Δήμο Ν. Πηλίου.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε από τον Δήμαρχο να θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα τη στήριξη των σχολείων και γενικότερα της εκπαίδευσης στο Δήμο και όχι μόνο μέσα στο πλαίσιο αρμοδιότητάς του, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο υποστήριξης του σπουδαιότερου κεφαλαίου που διαθέτουμε, δηλαδή των νέων μας.

Ζητήθηκε, επίσης, η τεχνική υποστήριξη των Σχολικών Μονάδων, η πραγματοποίηση ενεργειών με στόχο την ασφάλεια των μαθητών, ανάπτυξη νέας σχολικής δομής, η οποία άπτεται της ναυτικής παράδοσης του Ν. Πηλίου, η δημιουργία ακαδημίας εμπορικού ναυτικού και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της φυσικής ομορφιάς του Ν. Πηλίου με σκοπό την εξέλιξη της ως περιοχή μαθητικών επισκέψεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης, ζήτησε από τον Δήμαρχο την ανάπτυξη δομών πολιτισμού και αθλητισμού, όπως αθλητικού κέντρου, θεατρικής αίθουσας και πολιτιστικού κέντρου πολλαπλών χρήσεων και τέλος αναζητήθηκαν τρόποι παραμονής των μαθητών και γενικότερα των νέων στην ιδιαίτερα όμορφη αυτή περιοχή της χώρας.

Ακολούθως οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ανέφεραν στον Δήμαρχο συγκεκριμένα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν και πρότειναν τρόπους επίλυσής τους. Τα προβλήματα αφορούσαν τεχνικά κυρίως θέματα συντηρήσεων, θέματα μεταφοράς μαθητών, θέματα εξυπηρέτησης και φοίτησης των μαθητών σε αυτά τα σχολεία και ανάπτυξη πολιτιστικών δομών. Οι Διευθυντές εξήραν το υψηλό επίπεδο των σχολείων τους, τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και εξωδιδακτικό επίπεδο. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην επιμέλεια των μαθητών τους και στην επιτυχία τους τόσο στη φοίτησή τους όσο και μετά από αυτή (επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, επαγγελματική αποκατάσταση).

Ο Δήμαρχος κ. Μ. Μιτζικός άκουσε προσεκτικά τους Διευθυντές και τους διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητά του είναι πράγματι η εκπαίδευση και ο πολιτισμός. Απόδειξη των παραπάνω αποτελούν η έναρξη διαδικασιών ανάπτυξης αθλητικού κέντρου στην περιοχή του Δέλτα Αργαλαστής, διαδικασιών ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και η προσωπική του παρέμβαση για άμεση τεχνική στήριξη των σχολείων.

Σημείωσε, επίσης, ότι παρά την ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση των Δήμων και παρά τις λίγες ημέρες τις οποίες υπηρετεί έχει προβεί σε ενέργειες βελτιστοποίησης των δομών, καταγραφές προβλημάτων των σχολείων έπειτα από συνάντηση που είχε προηγηθεί με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς παράγοντες. Δήλωσε, επίσης ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του βρίσκονται στη διάθεση κάθε στελέχους της Εκπαίδευσης με σκοπό τη συμβολή τους στην επίλυση προβλημάτων αρμοδιότητάς τους και στη συνέργεια για ανάπτυξη της εκπαίδευσης και την υποστήριξη των νέων της περιοχής.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θεωρεί ότι η συνάντηση ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και ότι αποτελεί σταθμό στη συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και του Δήμου Ν. Πηλίου για ένα καλύτερο αύριο για τους νέους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου