ΤΟΠΙΚΑ

Παπανάτσιου: Το Λύκειο Ελληνίδων συνδράμει στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

παπανάτσιου-το-λύκειο-ελληνίδων-συνδ-367945

Η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Παπανάτσιου παρευρέθηκε στην έναρξη του 19ου Πανελλήνιου Συνέδριου του Λυκείου Ελληνίδων, με θέμα «Ελληνικές φορεσιές και σύγχρονη μόδα: διάλογοι, ταυτίσεις και αντιπαραθέσεις».

Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση η κ. Παπανάτσιου έκανε την εξής δήλωση: «Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, μέσα από τις πολυδιάστατες και πολυποίκιλες δράσεις του, με την συνεχόμενη και ενεργή συμμετοχή του στα κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα, συμβάλλει στην διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής παράδοσης, ώστε να την γνωρίσουν και να την αγαπήσουν, όχι μόνο οι μεγαλύτεροι, αλλά κυρίως οι νεότερες γενιές.

Μέσα από το ένδυμα μπορεί κανείς να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα ενός λαού, την οικονομική, πολιτική και κοινωνική οργάνωση ενός τόπου, το φύλο, την ηλικία, την κοινωνική θέση του ατόμου.

Οι ελληνικές φορεσιές με την πλούσια ποικιλία τους, τα σχέδιά τους και τους χρωματισμούς τους, αντανακλούν την ιστορική διαδρομή του λαού μας και έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Πολλοί καταξιωμένοι δημιουργοί μόδας έχουν κατά καιρούς εμπνευστεί από την παραδοσιακή ελληνική φορεσιά, προβάλλοντας έτσι την ελληνική διαχρονικότητα στη μόδα και την αισθητική.

Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική παραδοσιακή φορεσιά αναδεικνύεται, όχι μόνο ως ένα είδος που εκτίθεται σε μουσεία και εκθέσεις, αλλά και ως πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές μόδας, Έλληνες και ξένους».

Η κ. Παπανάτσιου τόνισε επίσης ότι» είναι πολύ σημαντικό το έργο που επιτελεί το Λύκειο Ελληνίδων, καθώς συνδράμει στην ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η διοργάνωση του σημερινού Συνεδρίου το επιβεβαιώνει». Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο φετινό Συνέδριο και καλή συνέχεια στο έργο του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου