ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Τα «τζιμάνια»
«Τι να μας προσφέρει η μελέτη με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης;», διερωτήθηκε με εμφανή προσπάθεια να απαξιώσει προκαταβολικά τα αποτελέσματα της μελέτης για τον προσδιορισμό των πηγών αέριας ρύπανσης ο νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γκαβόπουλος. Κατά την άποψή του τολμηρές αποφάσεις απαιτούνται. Και άφησε πολλούς με την απορία: ποια τόλμη απέναντι στην ΑΓΕΤ και σε ρυπογόνες βιομηχανίες επιδείχθηκε την περασμένη τετραετία; Εν μέρει απάντηση έδωσε ο Απ. Νάνος, αποκαλύπτοντας ότι το 2003 αντίστοιχη μελέτη έμεινε στις προθέσεις, κλειδωμένη σε συρτάρια.
Ο δε νομάρχης μίλησε για ορισμένους που το «παίζουν τζιμάνια»…
Β.Σ.

Διαγκωνισμός
Η πτέρυγα της πλειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου παρατήρησε χθες τον διαγκωνισμό στην…απέναντι πτέρυγα. Δραστικό ρόλο, απουσία του επικεφαλής Ι. Πρίντζου, ανέλαβαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Κ. Γκαβόπουλος και Β. Χατζόπουλος. Μία ο ένας, μία ο άλλος επιχειρούσαν να ανεβάσουν τους τόνους, βάλλοντας εναντίον της νομαρχιακής αρχής. «Δεν θα διαγκωνιστούμε για το ποιος θα πάρει από αυτούς το χρίσμα», είπε δείχνοντας την πρώτη αντιπολίτευση ο Απ. Παπατόλιας.
Β.Σ.

Η επόμενη μέρα
Η μέρα μετά την αποπομπή του Γιώργου Δανηλόπουλου είχε κάποια αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά. Καταρχήν τα κινητά των αντιδημάρχων ήταν κλειστά καθ όλη τη διάρκεια του πρωινού προς αποφυγή των ραδιοφωνικών εκπομπών. Όλοι οι υπόλοιποι που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους του Δημαρχείου ανέπτυσσαν ταχύτητες πρωταθλητών… βάδην, προκειμένου να περιορίσουν τις πιθανότητες συνάντησής τους με το Δήμαρχο Βόλου. Τέτοιες μέρες μια τυχαία συνάντηση μπορεί να αποβεί μοιραία…
Χ.Μ.

Ρυπογόνες υπηρεσίες;
Η απόφαση των οικολογικών οργανώσεων και των άλλων τοπικών φορέων για πορεία διαμαρτυρίας την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κινείται στη σωστή κατεύθυνση, όχι όμως και στη σωστή… διεύθυνση. Η πορεία αποφασίστηκε να κατευθυνθεί προς τη Νομαρχία και στη συνέχεια προς το Δημαρχείο, τα οποία όμως ούτε ως κτήρια ούτε ως υπηρεσίες δύναται να χαρακτηριστούν…ρυπογόνες. Ισως θα ήταν ισχυρότεροι οι συμβολισμοί μιας πορείας προς μία από τις γνωστές εστίες ρύπανσης της περιοχής. Μένουμε όμως στη διαβεβαίωση των διοργανωτών ότι πρόκειται μόνο για το πρώτο βήμα, το οποίο ευχόμαστε να μην αποδειχθεί μετέωρο και να συνεχιστεί γοργότερα και αποφασιστικότερα.
Χ.Μ.

Το παράπονο του Γιάννου
Η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Καραμανλής πρέπει να κινηθούν ταχύτατα και αποτελεσματικά ώστε ο Γιάννος Παπαντωνίου να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ. Οσο ο πρώην Τσάρος παραμένει εκτός υβρίζοντας το Γιώργο Παπανδρέου, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να πάρει πόντους που ούτε στα πιο αισιόδοξα σχέδιά του δεν περίμενε. Όσο για το παράπονο του Γιάννου… τι να πουν και οι χιλιάδες μικροεπενδυτές που έχασαν τις οικονομίες τους επί των ημερών του, όταν διατυμπάνιζε ότι η κρίση του χρηματιστηρίου έχει ημερομηνία λήξης. Τελικά…έληξε ο ίδιος.
Χ.Μ.

Τα βρόντηξε ο μάστορας;
Μαθαίνουμε ότι γνωστός εργοταξιάρχης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συνέδεσε το όνομα του άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά με τα πιο γνωστά έργα της περιοχής μας, τις επόμενες μέρες υποβάλει παραίτηση και μας… αποχαιρετά.
Χ.Μ.

Η κρίσιμη συνάντηση
Τελικά η συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου με τον γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο την προηγούμενη Πέμπτη αποδείχθηκε καθοριστική. Χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς να χρειαστεί καμία παράσταση τοπικών φορέων, το ΚΑΣ ενέκρινε την μελέτη για τη σύνδεση των δύο τμημάτων του Περιφερειακού και σε ένα μήνα το αργότερο εγκαθίσταται η εταιρία ΜΕΛΚΑ, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες προς το τέλος του καλοκαιριού να λειτουργούν τα συγκεκριμένα τμήματα του περιφερειακού. Επιτέλους ξεκολλάει…
Χ.Μ.

Δικαίως…
Η γνωμοδότηση του Συνήγορου του Πολίτη, εάν μη τι άλλο, δικαιώνει τον πρόεδρο του Διαδημοτικού συνδέσμου του Κοιμητηρίου κ. Θανάση Κουντουρά, που εξαρχής μόλις ανέλαβε την προεδρία έψαξε να βρει λύση ώστε να σταματήσει η “εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των δύο ΟΤΑ” για τους οικογενειακούς τάφους.
Για το θέμα άλλωστε υπάρχει άλλη προσέγγιση από τις δύο σημερινές δημοτικές αρχές και κυρίως στο Βόλο, που φαίνεται ότι κατανόησε πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα και βρέθηκε λύση που και ο Συνήγορος του Πολίτη θεωρεί την πλέον ιδανική.
Β.Κ

Απλά επικύρωση
Εμμέσως πλην σαφώς η δημοτική αρχή του Βόλου κράτησε χθες αποστάσεις από τα πανηγύρια που στήθηκαν με αφορμή τα έργα που εγκρίθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο δήμαρχος Βόλου διευκρίνισε ότι η προχθεσινή συνεδρίαση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και ότι τα έργα που ανακοινώθηκαν απλά επικαιροποιήθηκαν προχθές, καθώς είχαν εγκριθεί αρχές Δεκεμβρίου.
Όταν βέβαια ρωτήθηκε να σχολιάσει τη στάση της ΝΑΜ, δεν προχώρησε παραπέρα..
Β.Κ

Προεδρική επίσκεψη
Παλιοί και νέοι σύντροφοι περιμένουν σήμερα να ακούσουν τα ευχάριστα δια στόματος Αλέκου Αλαβάνου. Πολλοί ποντάρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ που επισκέπτεται το Βόλο θα ανακοινώσει σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος στη Μαγνησία, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Εκτός από ότι θα συμβάλει στη συσπείρωση του κόμματός του και ότι είναι σημαντικό ότι μέσα σε ενάμιση χρόνο επισκέπτεται για δεύτερη φορά τη Μαγνησία.
Β.Κ

Γιατί;
Εκτός από το έγγραφο προς τον ΥΕΝ ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης θα επιδιώξει, όπως είπε χθες, άμεσα συνάντηση με τον κ. Κεφαλογιάννη για το θέμα της σύνδεσης με υδροπτέρυγα των Βορείων Σποράδων και με το Λιμάνι του Βόλου.
Το θέμα βέβαια δεν έγκειται μόνο στην πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο αλλά και οι ίδιες οι αρχές των νησιών, που θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να αντιμετωπίζουν με πιο ορθολογικό τρόπο τη σύνδεσή τους με την ηπειρωτική Μαγνησία. Γιατί τέτοια απαξίωση;
Β.Κ

Λευκό σύννεφο σκόνης…
Ενα λευκό σύννεφο σκόνης σκέπασε χθες το πρωί τη βορειοανατολική πλευρά της πόλης. Το νέφος επιμένει και τα μέτρα ακόμη δεν έρχονται. Πάντως μαθαίνω ότι οι πενήντα μέρες παρήλθαν, απάντηση από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος δεν δόθηκε από εκείνους που έπρεπε να απαντήσουν και κάποιοι πλέον έστειλαν το χαρτί στην Αθήνα για την έλευση στο Βόλο του κ. Κομίνη από το Συνήγορο του Πολίτη…
Α.Τ.

Δεν μιλούσε κανείς…
Μούγκα στη στρούγκα χθες όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας στο Δήμο Βόλου. Παγωμάρα. Κανένας δεν ήθελε να βγει στα ραδιόφωνα να πει οτιδήποτε σχετικό με την καρατόμηση Δανηλόπουλου που ήταν κεραυνός εν αιθρία για τους περισσότερους…
Α.Τ.

Τα παιδιά της “παράγκας”
Κάτι κουρασμένα παλικάρια μάθαμε ότι συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο στη “Λίμνη” στη Νέα Ιωνία και “έπνιξαν” με κρασί τον καημό τους. Ανάμεσά τους και ο Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Γιάννης Καουνάς, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γιώργος Κυρίτσης και ο Τασούλης από το”Μέθεξις”. Προς άρση κάθε παρεξήγησης η συνεύρεση αφορούσε παλιούς συμμαθητές από τη Νέα Ιωνία και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά της τελευταίας γενιάς που πρόλαβαν έστω και για λίγο τη θρυλική “παράγκα”. Όχι, απ΄ ό,τι μάθαμε, ο Λαμπρινίδης δεν ήταν παρών …
Α.Τ.

Στον “αέρα”
ο κυρ – Παναγιώτης
Τι σου είναι τελικά να είσαι σε μία εφημερίδα με βαρύ όνομα. Δεν προλάβαμε να γράψουμε την περασμένη Κυριακή για τον 95χρονο Παναγιώτη Τριαντάρη, άρθρο του οποίου δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο φύλλο και να σου σήμερα το πρωί ο πεισματάρης Καρδιτσιώτης βγαίνει στο “γυαλί”, στην εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤΕΝΝΑ.
Α.Τ.

Για να μην κεράσει…
– Γιατί πήγε ο Κ. Καραμανλής στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη;
– Για να μην κεράσει για τη γιορτή του…
Γιασούντ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου