ΤΟΠΙΚΑ

Απολύθηκαν μέσα στο κατακαλόκαιρο

απολύθηκαν-μέσα-στο-κατακαλόκαιρο-851206

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ καθαριστριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργολάβου καθαριότητας. Οι καθαρίστριες αρνήθηκαν να υπογράψουν τις απολύσεις τους την προηγούμενη εβδομάδα, όμως χθες βρήκαν κοινοποιήσεις των απολύσεών τους θυροκολλημένες στις εισόδους των σπιτιών τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Γολγοθά ανεβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι οποίες βρίσκονται συνεχώς υπό την απειλή της απόλυσης.

Όμως η απειλή έγινε τελικά πράξη. Σύμφωνα με τις καθαρίστριες ο εργολάβος τις κάλεσε προ ημερών για να υπογράψουν τις απολύσεις τους. Εκείνες δεν το δέχτηκαν επισημαίνοντας πως η πρυτανική αρχή είχε δεσμευτεί πως δεν θα κινηθεί καμία διαδικασία ενάντια στις θέσεις εργασίας τους και το θέμα θα συζητούνταν μετά τις 22 Αυγούστου που θα άνοιγε ξανά το Πανεπιστήμιο.

Οι εργαζόμενες μάλιστα είχαν καθησυχαστεί για λίγο χρονικό διάστημα, μετά και τη συνάντηση που είχαν τον Ιούλιο με τον αντιπρύτανη κ. Ζουμπουλάκη, ο οποίος είχε δεσμευτεί πως το Πανεπιστήμιο θα βρει κάποια φόρμουλα έτσι ώστε να τις απορροφήσει και να μην χάσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Χθες όμως οι εργαζόμενες ξαφνιάστηκαν δυσάρεστα. Βρήκαν νωρίς πρωί θυροκολλημένες στις πόρτες των σπιτιών τους τις απολύσεις από δικαστικό κλητήρα.

Αμέσως επικοινώνησαν μεταξύ τους και αποφάσισαν να βρεθούν με τον εργολάβο. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις καθαρίστριες, τις ενημέρωσε πως έλυσε κοινή συναινέσει τη συμφωνία του με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και δεν τις χρειάζεται πλέον στη δουλειά. Οι καθαρίστριες αντέδρασαν σημειώνοντας πως αυτή η αρνητική εξέλιξη τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο είναι κλειστό αλλά και ορισμένες καθαρίστριες βρίσκονταν σε άδεια.

Η επόμενή τους κίνηση ήταν να μεταβούν στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου εκεί οι υπεύθυνοι είχαν τα χέρια τους δεμένα, καθώς η κίνηση του εργολάβου ήταν νομότυπη.

Με την ανησυχία τους να κορυφώνεται οι καθαρίστριες επισκέφθηκαν το λογιστή του εργολάβου για να ενημερωθούν πως θα λάβουν τα χρήματά τους.

Μετά από δεκάδες επισκέψεις σε αρμόδιες υπηρεσίες, οι καθαρίστριες δεν μπόρεσαν να ξεμπερδέψουν το κουβάρι, ενώ δεν έλαβαν τους μισθούς και τις αποζημιώσεις τους.

Όπως επισημαίνουν, ήδη ενημέρωσαν για το περιστατικό τον Σύλλογο Καθαριστριών, ο οποίος θα κινηθεί δυναμικά, ενώ αναμένουν την επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου έτσι ώστε να λάβουν θέση και οι πρυτανικές αρχές.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου