ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο βήμα για υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης για το νησί Τρίκερι

πρώτο-βήμα-για-υποθαλάσσιο-αγωγό-ύδρε-370464

Εγκρίθηκε η εκπόνηση μελέτης και ζητείται χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ – Υψηλοί τόνοι στην πρώτη συνεδρίαση για τα οικονομικά του Δήμου

Πράσινο φως για την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης, μέσω του οποίου θα υδροδοτείται το νησάκι Τρίκερι, άναψε στην προχθεσινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου. Ηταν μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις και το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης του νησιού, που σήμερα εξυπηρετείται από υδροφόρες.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα αναζητηθεί χρηματοδοτική στέγη για την υλοποίηση του έργου που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ηδη ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός υπέβαλε αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι την ολοκλήρωση του αγωγού να επιχορηγηθεί ο Δήμος με ποσό 100.000 ευρώ όσο είναι το ετήσιο κόστος της δαπάνης για τη μεταφορά του νερού στο νησί Τρίκερι με υδροφόρα.

Στην ίδια συνεδρίαση δόθηκε μικρή παράταση στην εργολαβία για την κατασκευή της νέας γέφυρας στον Κάλαμο που αναμένεται να είναι έτοιμη πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου και να ενώσει τον οικισμό που είναι κομμένος στα δύο τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια.

Με τη θετική ψήφο της παράταξης του Κώστα Γραμμένου εγκρίθηκε και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Νοτίου Πηλίου και Οργανισμού Λιμένος Βόλου για τη δημιουργία λιμενικού ταμείου ή γραφείου στην περιοχή και την εκπόνηση μελετών για τη νομιμοποίηση των λιμανιών της περιοχής στα οποία σήμερα δεν μπορούν να γίνουν ούτε καν εργασίες συντήρησης καθώς θεωρούνται παράνομα.

Επανήλθε η πάγια προκαταβολή στα τοπικά συμβούλια

Με πρόταση της δημοτικής αρχής και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επανήλθε η πάγια προκαταβολή των 1.000 ευρώ στα τοπικά συμβούλια. «Τα τοπικά συμβούλια πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στην άμεση επέμβαση για την επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας», τόνισε ο κ. Μιτζικός.

Κόντρες για την οικονομική κατάσταση

Η αυλαία της συνεδρίασης άνοιξε σε υψηλούς τόνους μεταξύ δημοτικής αρχής και μείζονος μειοψηφίας για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Αφορμή αποτέλεσε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού με τη μετακίνηση μικροποσών από διάφορους κωδικούς προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ο Δήμος να απασχολήσει έναν ηλεκτρολόγο και δύο υδραυλικούς για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών του, ελλείψει αποθεματικού.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μιλτ. Παπαδημητρίου αντέδρασε σφόδρα στις αιχμές κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής ότι άφησε «καμένη γη» και προκάλεσε τη νέα δημοτική αρχή να μιλήσει με στοιχεία. Ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός έψεξε την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι δεν φρόντισε ούτε ισολογισμούς να παραδώσει με αποτέλεσμα το βάρος να πέφτει στη νέα δημοτική αρχή η οποία θα προσκαλέσει ορκωτούς λογιστές για τον έλεγχο των ταμείων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου