ΤΟΠΙΚΑ

Εφηβη βουλευτής από τον Βόλο: «Μη μας στερείτε το μέλλον μας»

εφηβη-βουλευτής-από-τον-βόλο-μη-μας-στ-370561

Η έφηβη βουλευτής από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου στέλνει ηχηρό μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος με αφορμή τη συμμετοχή της στην ΚΔ’ Σύνοδο

«Οι μεγαλύτεροι θα πρέπει να έρθουν στη θέση μας. Εκείνοι έζησαν τη ζωή τους. Εμείς δεν θα μπορέσουμε, αν δεν προστατεύσουμε τον πλανήτη μας. Ας μη μας στερήσουν το μέλλον μας», η έκκληση της μαθήτριας του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου Αποστολίας Πούλιου, η οποία πρόσφατα συμμετείχε στις εργασίες της ΚΔ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων ως μία από τις έφηβες βουλευτές που εκπροσώπησαν τη Μαγνησία.

Η Αποστολία Πούλιου, που φέτος φοιτά στη γ’ τάξη του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου στην ειδικότητα βοηθός νοσηλεύτρια του Τομέα Υγείας Πρόνοιας, επιλέχθηκε από το σχολείο της να είναι μία από τις εκπροσώπους του νομού στη Βουλή των Εφήβων και συμμετείχε στις εργασίες που φέτος είχαν στο επίκεντρο ζητήματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ενα από τα ύψιστα δικαιώματα είναι και αυτό του περιβάλλοντος, που οι σημερινές γενιές θα πρέπει να διασώσουν για τις επόμενες. Η Αποστολία Πούλιου συμμετείχε σε ομάδα εργασίας με θέμα το περιβάλλον και όπως τόνισε πρόκειται για ένα παγκόσμιο ζήτημα. «Το περιβάλλον και η προστασία του θα πρέπει να μπουν ως μάθημα στο σχολείο και μάλιστα βασικό. Αυτή τη στιγμή ο πλανήτης είναι στο κόκκινο και θα πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε για τη σωτηρία του. Μικρά καθημερινά πράγματα, όπως η ανακύκλωση, να φροντίζουμε να μη ρυπαίνουμε θάλασσες, ακτές και δάση, μπορούν να κάνουν τη διαφορά», σημείωσε η έφηβη βουλευτής απευθύνοντας έκκληση στους μεγαλύτερους να μη στερήσουν από τους νεότερους το μέλλον τους καταστρέφοντας το περιβάλλον.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της στη Βουλή των Εφήβων, η Αποστολία Πούλιου μίλησε για μία αξέχαστη εμπειρία. «Ημουν τυχερή που με επέλεξε το σχολείο μου και μπόρεσα να ζήσω αυτή τη συναρπαστική εμπειρία. Να καθίσω στα βουλευτικά έδρανα, να συζητήσω με συνομηλίκους μου για σοβαρά ζητήματα, να γνωρίσω τις διαδικασίες», τονίζει. «Μέσα από τη διαδικασία γνώρισα πολλά καινούργια άτομα, έκανα φιλίες που θέλω να κρατήσω. Το σημαντικότερο που συνειδητοποίησα είναι ότι η νέα γενιά είναι ευαισθητοποιημένη και ενεργή», κατέληξε η μαθήτρια του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου