ΤΟΠΙΚΑ

300 μαθητές του Βόλου στο σχολείο χωρίς τα βασικά

300-μαθητές-του-βόλου-στο-σχολείο-χωρίς-τ-370668

Αμεσα δούλεψαν τα αντανακλαστικά της προέδρου της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσας Μορφογιάννη – Εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών

Η νέα σχολική χρονιά, που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, βρήκε 300 μαθητές του Βόλου να πηγαίνουν σχολείο χωρίς να διαθέτουν καν τα βασικά σχολικά είδη. Την ίδια ώρα που συμμαθητές τους χαίρονται τις καινούργιες τσάντες και κασετίνες, για παιδιά από την ηλικία του δημοτικού έως και το λύκειο τα σχολικά τους υπάρχοντα περιορίζονται σε ένα τετράδιο και ένα μολύβι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρόκειται για παιδιά φτωχών οικογενειών και οικογενειών με άνεργους γονείς, ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, παιδιά οικογενειών που φιλοξενούνται στους δύο ξενώνες αστέγων του Δήμου Βόλου αλλά και οικογένειες που έχουν ελεγχθεί ότι έχουν πραγματική ανάγκη και αδυνατούν να προσφέρουν ακόμη και τα βασικά στα παιδιά τους.

Συνολικά 300 παιδιά επί μία εβδομάδα παρακολουθούν μαθήματα έχοντας μόνο ένα τετράδιο για να σημειώνουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχοσύνθεσή τους.

Το καμπανάκι ήχησε από τις κοινωνικές λειτουργούς της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ που διαπίστωσαν το πρόβλημα και επιπλέον κατέγραψαν σημαντικές ελλείψεις σε σχολικά είδη στα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου.

Η ανάγκη σε σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια και μολύβια για παιδιά που δεν διαθέτουν καν τα βασικά σήμανε συναγερμό. Αμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της προέδρου της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Νατάσσας Μορφογιάννη που απευθύνθηκε προσωπικά σε επιχειρήσεις ζητώντας την άμεση συνδρομή τους.

«Μέσα σε μία ώρα καταφέραμε να συγκεντρώσουμε σχολικά είδη και χρήματα για την αγορά σχολικών ειδών προκειμένου όλα τα παιδιά να μπορούν να πάνε με αξιοπρέπεια στο σχολείο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση», δήλωσε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη.

Στην προσπάθεια να μην μείνει ούτε ένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα για τη σχολική χρονιά είδη ανταποκρίθηκαν ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου μέσω του προέδρου Αποστόλη Οντόπουλου, το εργοστάσιο τυροπιτοειδών Γιάννης Στάμος, ο Δημ. Κραβαρίτης εξοπλισμός καταστημάτων, το KS Studies, ο «Γιατρός της Πείνας», το Premiera, τα ψυγεία αυτοκινήτων Αναστασόπουλου, το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ του Χρήστου Αγιώτη, το βιβλιοπωλείο Πένα, οι γραφικές ύλες Βασίλης Κανατούλας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΑΓΕΤ, η Δεληγιάννης Security, τα ανταλλακτικά Γιώργος Τόρρης, τα Αγγλικά Σπύρου και το «Μπαχάρικο».

Σήμερα το πρωί τα σχολικά είδη θα διανεμηθούν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους που πάνε σχολείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου