ΠΑΜΕ: 56 κενά εκπαιδευτικών σε Γυμνάσια- Λύκεια της Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-18, 15:14:52
ΠΑΜΕ: 56 κενά εκπαιδευτικών σε Γυμνάσια- Λύκεια της Μαγνησίας

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας προκύπτουν δεκάδες κενά εκπαιδευτικών. Συνολικά 56 κενά σε ειδικότητες καταγράφονται στις σχολικές μονάδες τόσο της χερσαίας (36 κενά) όσο και της νησιωτικής Μαγνησίας (20 κενά), με τις μεγαλύτερες ελλείψεις να καταγράφονται στον κλάδο των φυσικών επιστημών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγραφή της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Μαγνησίας (ΠΑΜΕ) υφίστανται τα εξής κενά εκπαιδευτικών (ειδικότητα, α’ Μαγνησίας και β’ Μαγνησίας):

Θεολόγοι 1+1, Φιλόλογοι 1 +1, Μαθηματικοί 1+ 3, Φυσικών Επιστημών 12 +4, Γαλλικής 1+ 1, Γερμανικής 1, Καλλιτεχνικών 4 +2, Φυσικής Αγωγής, Κοινωνικών Επιστημών 1+ 1, Οικονομίας 1, Ηλεκτρονικών 1, Φυσικού Περιβάλλοντος 3, Ιατρικής 1, Νοσηλευτικής 1, Αισθητικής 1, Φυσιοθεραπείας 1, Βρεφονηπιοκόμων 1, Γεωπόνοι 2, Φυτικής Παραγωγής 1, Καλλιτεχνικών Σπουδών 1, Κομμωτικής 3, Ηλεκτρολόγοι - Ηλεκτρονικοί 2.

Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών αναφέρει ότι «η Ν.Δ. παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την ίδια πολιτική αδιοριστίας αδιαφορώντας για τις σοβαρές συνέπειες στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Για να αντιληφθούμε καλύτερα την κατάσταση αρκεί να πούμε πως μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί ούτε καν το ένα τρίτο των αναπληρωτών της προηγούμενης σχολικής χρονιάς» και σε άλλο σημείο συνεχίζει:

«Βέβαια το κόστος είναι ανυπολόγιστο στο μαθησιακό κομμάτι, μιας και με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται υπερπληθή τμήματα «τερατουργήματα». Όλα αυτά γίνονται όχι για να βελτιωθεί η μετάδοση της γνώσης άλλα για να χωρέσει το σχολείο στο στενό οικονομικό πλαίσιο που ορίζουν οι λογικές κόστους-οφέλους της Ε.Ε. και οι αντίστοιχες πολιτικές των εδώ κομμάτων της αστικής διαχείρισης. Προς επίρρωση των παραπάνω να τονισθεί πως οι φετινές πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)για πρόσληψη αναπληρωτών είναι μειωμένες κατά το 1/6 (24.300.000€ έναντι 29.500.000 της περσινής χρονιάς)».

Η παράταξη ζητά την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών και την γενναία χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών τους.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=