ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους, καλά νέα για τον περιφερειακό…

επιτέλους-καλά-νέα-για-τον-περιφερεια-851206

Στην εκπνοή του τελεσίγραφου της Μαγνησίας για το έργο του Περιφερειακού, δύο θετικές εξελίξεις ήρθαν χθες ταυτόχρονα να φρενάρουν τις προθέσεις φορέων για κινητοποιήσεις.
Η υπογραφή – έπειτα από δύο μήνες καθυστέρησης- του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την εργολαβία σκούπα στην παράκαμψη του Πολεοδομικού συγκροτήματος χθες το πρωί, συνοδεύτηκε το βράδυ από την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο επέστρεψε στην προγενέστερη λύση για την προστασία του θολωτού τάφου.
Στη διάρκεια του νομαρχιακού συμβουλίου ο Νομάρχης Μαγνησίας ενημερώθηκε για την έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης του ΚΑΣ και μεταφέροντας τις εξελίξεις στο συμβούλιο ο κ. Απ. Παπατόλιας χαρακτήρισε την εξέλιξη ιδιαίτερα θετική.
Το Αρχαιολογικό Συμβούλιο εγκατέλειψε έπειτα από πιέσεις την απόφασή του για διπλή γεφύρωση του περιφερειακού στο ύψος του τάφου και επέστρεψε στην πρώτη λύση της ημιγεφύρωσης, όπως οι εργασίες περιλαμβάνονταν στην εργολαβία-σκούπα.
“Οι προτάσεις μας έγιναν αποδεκτές”, τόνισε ο νομάρχης, σημειώνοντας ότι η ενιαία και συντονισμένη άσκηση πίεσης ήταν εκείνη που απέδωσε καρπούς.
Σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια εάν η νέα απόφαση του ΚΑΣ η οποία δικαιώνει τη Μαγνησία, συνδυαστεί με την υπογραφή από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την εργολαβία-σκούπα “δείχνει ότι επιτέλους μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου”.
Το θέμα επανετέθηκε στο ΚΑΣ έπειτα από πιέσεις στο γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού από τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θανάση Νάκο, μετά από συνάντηση με το Νομάρχη Μαγνησίας, καθώς και με κοινή επιστολή του νομάρχη και των δημάρχων Βόλου και Νέας Ιωνίας.
Η ανακοίνωση της απόφασης του ΚΑΣ ήρθε στο… παρά πέντε, καθώς οι εκτιμήσεις το πρωί, που ήθελαν να μη διαφοροποιεί τη θέση του, είχαν θέσει σε ετοιμότητα τη νομαρχιακή αρχή, που προετοίμαζε το “σχέδιο κινητοποιήσεων”.

Ανάδοχος στην εργολαβία – σκούπα
Λίγες ώρες νωρίτερα στο μεταξύ είχε ανακοινωθεί ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την εργολαβία- σκούπα του περιφερειακού. Ο ανάδοχος του έργου υπολογίζεται ότι θα εγκατασταθεί σε ένα μήνα.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού παρέμεναν πλέον του ενός μήνα στο γραφείο του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Χθες ωστόσο ο κ. Γ. Σουφλιάς ενέκρινε με απόφασή του το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου του έργου “Ολοκλήρωση έργων παράκαμψης Βόλου από Α.Κ Λαρίσης έως Γορίτσα”. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 11 εκ. ευρώ, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.
Το έργο ανατέθηκε στον πρώτο μειοδότη “ΝΤΙ- ΕΣ. ΑΕ”. Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Υποδομών κ. Ηλ. Ξηρακιά, ο εργολάβος εκτιμάται ότι θα εγκατασταθεί περίπου σε ένα μήνα, εάν ολοκληρωθεί έγκαιρα ο απαιτούμενος έλεγχος που ακολουθεί σχετικά με τις διαδικασίες του διαγωνισμού από το Ε.Ρ.Σ και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου