ΤΟΠΙΚΑ

Λήγει η προθεσμία ρύθμισης οφειλών στον Δήμο Βόλου

λήγει-η-προθεσμία-ρύθμισης-οφειλών-στ-372675

Δεν καλύφθηκε ούτε το 20% των βεβαιωμένων οφειλών – Πληροφορίες για παράταση των 100 δόσεων έως τέλος Δεκεμβρίου

Εκπνέει σήμερα το μεσημέρι η προθεσμία για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα δημοτικά ταμεία σε έως και 100 δόσεις. Η τυπική λήξη του προγράμματος βρίσκει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών στα δημοτικά ταμεία του Βόλου να μην έχει ρυθμιστεί, καθώς μικρός αριθμός οφειλετών φρόντισε να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή ρύθμιση. Το φαινόμενο δεν είναι… τοπικό και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί παράταση του προγράμματος έως τέλος του έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Βόλου έως και την περασμένη Παρασκευή είχε ρυθμιστεί το 20% των βεβαιωμένων οφειλών, αφορά δηλαδή σε χρέη περίπου 400.000 ευρώ από το σύνολο των 20 εκατ. ευρώ που είναι το συνολικό ύψος των χρεών στα δημοτικά ταμεία του Βόλου.

Μόλις 784 οφειλέτες εκμεταλλεύτηκαν το πρόγραμμα και προχώρησαν σε ρυθμίσεις οφειλών τους έως και 100 δόσεις. Πρόκειται για χρέη που προέρχονται από ΤΑΠ (τέλος ακίνητης περιουσίας), πολεοδομικά, τέλη, πρόστιμα, μέχρι και μισθώματα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Αρη Σαββάκη με αφορμή τη μικρή προσέλευση οφειλετών προς τα δημοτικά ταμεία έχει απευθυνθεί αίτημα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας προς το Υπουργείο για την παράταση του προγράμματος. «Ο υπουργός έχει απαντήσει θετικά για παράταση του προγράμματος έως τέλος του χρόνου, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο (σ.σ. σήμερα) με την τυπική λήξη της προθεσμίας», εκτίμησε ο κ. Σαββάκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις (πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων) με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εφάπαξ αποπληρωμή των οφειλών ο υπόχρεος απαλλάσσεται πλήρως από τους τόκους και προσαυξήσεις που του έχουν επιβληθεί και αποπληρώνει μόνο το κεφάλαιο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου